Najnovije Android ažuriranje donosi gomilu zanimljivih funkcija na uređaje

Google je počeo da uvodi najnovije Android ažuriranje koje na uređaje donosi mnogo zanimljivih funkcija na servisima kao što su Messages, WearOS, Google TV

Najnovije Android ažuriranje donosi gomilu zanimljivih funkcija na uređaje

Tehnološki gigant odlučio je da uvede niz poboljšanja uz najnovije Android ažuriranje za uređaje koji funkcionišu sa ovim operativnim sistemom, ali i na platforme kao što su Google TV, Messages, WearOS i druge. Funkcije će početi da se šire na svetskom nivou u narednim danima i nedeljama, a u nastavku pogledajte šta one sve donose.

Prva od njih je nova animacija nalepnica u Emoji Kitchen, koja slavi dolazak nove sezone. Korisnici će sada moći da prave još bolje kombinacije nego ranije, koristeći Gboard zabavljajući se izražavanjem na način koje žele.

Google Messages na AndroidOS dobija i Voice Moods, u prevodu „glasovna raspoloženja“, dodatak koji će dodati jedinstvenu pozadinu i animirane emotikone vašim glasovnim porukama kako biste obavestili primaoca o vašem trenutnom raspoloženju. Ova funkcija je trenutno dostupna u beta verziji, ali će uskoro biti dostupna svima. Android Messages u beta verziji takođe dobija opciju Reaction Effects, omogućavajući da vaše konverzacije budu dinamičnije.

Osim toga, Google uvodi deset novih besplatnih kanala za Google TV. Korisnici će moći da istražuju „filmove, sportske emisije i kviz kanale, kao i preko stotinu drugih besplatnih kanala bez dodatnih pretplata“, piše na sajtu kompanije.

Stiže i nova podrška za WearOS pametne satove preko kojeg ćete moći da kontrolišete više pametnih uređaja direktno sa svog sata. Uređaji sa WearOS operativnim sistemom dobijaju i novu funkciju koja omogućava da postave svoj Google Home status kao Home ili Away (Kod kuće / Van kuće), takođe direktno sa svog ručnog zgloba, odnosno pametnog sata. To je jedan od načina koji će omogućiti da proverite da li su vam kamere u kući uključene, vrata zaključana ili je neko zaboravio da isključi svetla.

Pametni satovi takođe dobijaju novu opciju koja omogućava pokretanje Assistant Routines direktno sa uređaja glasovnom komandom.

Najnovije Android ažuriranje omogućiće vam i da namestite prilagođeni PIN na FID02 sigurnosnim ključevima za veb sajtove i aplikacije koje zahtevaju verifikaciju. Pametni satovi sa WearOS moći će i da prikazuju Assistent pregled na brojčaniku sata, što korišćenje čini mnogo lakšim.

Ta funkcija je već dostupna za Android telefone, a sada se očigledno širi i na satove. Štaviše, u slučaju da Android korisnici ne mogu da pronađu sliku koja nema tačan tekstualni opis, mogu da koriste TalkBack funkciju koja će generisati opis slike pomoću veštačke inteligencije.

LiveCaptions opcija omogućiće da Android uređaji mogu da primaju pozive i pristupaju medijima. Uz to, korisnici će moći da odgovaraju na telefonske pozive slanjem SMS odgovora koji će biti pročitan naglas. Kompanija tako omogućava korisnicima da primaju pozive bez da ih čuju ili da uređaj zapravo odgovori njihovim glasom. Funkcije deluju dosta zanimljivo, a ukoliko koristite Android uređaje, uskoro ćete moći i da ih isprobate.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi