Greška

Došlo je do greške.

Komentari: Test: AMD FrontRipper profesionalna radna stanica

Pošaljite komentar
Adi Neregistrovan korisnik
Citiraj Izbor hladjenja je promasaj, imao sam kraken x62 zamijenio noctua zracnim hladjnjem, dalkeo bolji rezultati za dosta manje novca.
0
Bozza Bench Član postova: 304
Citiraj
Citiram korisnika: AdiIzbor hladjenja je promasaj, imao sam kraken x62 zamijenio noctua zracnim hladjnjem, dalkeo bolji rezultati za dosta manje novca.
Nisam imao nikakvih problema tokom testova, odlično je radio i držao ovakvu"zver" pod potpunom kontrolom i to u "silent" modu. Dodatno je moguće spustiti par stepeni podizanjem broja obrtaja pumpe i ventilatora. Daj neke brojke Load Idle ...ima sam dotični Noctua model na 1920X ali uopšte nije bolji od AiO.U stvari...to je odlična ideja i povod za jedan dobar uporedni test...stigao nam je i Kraken X72, pa je odlična prilika da ih sve uporedimo, samo da mi Neđo izađe u susret, ako je Noctua NH-U14S-TR4-SP3 još uvek kod njega...
0
bombaš Član postova: 2525
Citiraj Pločica je bolbona...
0
Ji 4Tze Administrators postova: 5283
Citiraj Duplo brži od 1700x u renderu, što će reći 30-ak % brži od 2700x
Šteta, očekivao bih više, a nVidia to radi mnogo bolje..
0
Adi Neregistrovan korisnik
Citiraj Ja nisam bio zadovoljan sa krakenom, srecom pbio je na posudbi pa je otisao, problem je sto pokriva oko 70% procesora dok Noctua pokriva kompletan CPU, imao sam razliku u istom kucisti, i istim uslovima oko 4-5 stepenu u korist noctue, sada sam joj dodao jos jedan ventilator, CPU je 1950X na Gigabyte Aurus 7 x399 ploci.
0
lepi kokan Član postova: 4801
Citiraj pošto je HEDT platforma u pitanju, zašto je intel sa kojim se poredi iz midrange kategorije ?
zašto ga niste poredili sa i9-7960X na primer?
takođe, u igrama uopšte i nema intel konkurencije, nego se amd poredi sam sa sobom (zen vs zen, ista arhitektura, što je besmisleno)
koliko god da je boža profi tester, ovo izgleda kao biased test.
(pozdrav za čika neđu)
inače, mašinica je prelepa, kao da je pit mondrian projektovao.
ne sumLJam da je jeVtinija od intel/nV parnjaka, ali je trebalo da izaberete bolje sparing partnere.
0
Bozza Bench Član postova: 304
Citiraj
Citiram korisnika: lepi kokanpošto je HEDT platforma u pitanju, zašto je intel sa kojim se poredi iz midrange kategorije ? zašto ga niste poredili sa i9-7960X na primer....
Na žalost, Intel i njegovi distributeri u Srbiji su potpuno nepredusetljivi. Apsolutno ih nije briga da pozajme jedan sličan procesor i ploču za potrebe testiranja. Verovatno ne smatraju da korisnike poput nas to uopšte i zanima ili koji god je već drugi razlog u pitanju.Što se tiče igara, poenta testa nije da se prikažu gejming performanse CPU rešenja jer smo to već uradili u testu Threadripper 1950X procesora, već da se povuče jedna ovlaš paralela između običnih, gejmerskih Radeon RX 580 i Radeon Vega 64 grafičkih karti i time dobijete osećaj o razlici između čisto gejmerskog VEGA 64 primerka i hibridnog karaktera Frontier Edition primerka.
0
Adi Neregistrovan korisnik
Citiraj Ako se trebalo porediti sa intelom onda samo i9 7900 jer su istog cjenovnog razreda.
0