Greška

Došlo je do greške.

Komentari: Test: Cooler Master MasterKeys MK750 (Video)

Pošaljite komentar
Marko Mitic Neregistrovan korisnik
Citiraj Vrlo slicna Razer Ornati, rekao bih malo bolji dizajn, malo gore osvetljenje i MX Blue tasteri umesto Razerovih hibridnih. Moglo bi se lagano reci da je "inspirisana" Ornatom, naslon za ruke je indentican (magnet, materijal i izged), cak i vizualni efekti koje ste pokazali su identicni Razer-ovim (samo sto na ornati nisu u 3FPS, nego 30+, zato sam osveteljenje ocenio kao gore). Ko ceni mehanicke tastere, tastatura je verovatno svoja kategorija, inace mozete proci jeftinije s Ornatom, mene lepo sluzi.
0
jurodivi Član postova: 1504
Citiraj Pohvale za minimalistički izgled, bez blinga i gluposti, jako lep font, odvojivi kabl, media tastere i palmrest.
Sad...keycapovi nisu PBT već tanka bela ABS plastika presvučena slojem koji je pravi magnet za otiske prstiju i masnoću iz kože i sklon je klizanju prstiju, za razliku od PBT keycapova koji su "hrapavi" na dodir, ne upijaju masnoću poput ovih i prsti ne klizaju po njima prilikom kucanja, i to je jedan od razloga što ih entuzijasti vole. Povrh toga, slova su laserski gravirana, što je slabo rešenje po pitanju trajnosti...jedino gore od toga bi bilo da su slova "nacrtana" bojom preko keycapova. Dakle, keycapovi su loši (sem fonta, on je odličan), čak sam viđao bolje kod kineskih tastatura od 50$ koje imaju doubleshot slova (daleko trajnije) i ponekad i deblju plastiku ili bolji "premaz", nekad i oba. Nažalost, mnogi "top brendovi" poput Cooler Mastera, Logitecha, Corsaira imaju baš ovakve keycapove na tastaturama koje naplaćuju po 150 i više dolara...bruka.
Drugo, nigde nisam video drugi kraj tog kabla, onaj koji ulazi u kompjuter, ali ako i taj kraj ima Type-C konektor - čemu USB-C na tastaturi u doba kad možda par % korisnika uopšte ima Type-C port i to po jedan? Glupiranje i fenseraj. Ako je taj kraj standardni Type-A, onda ništa, sve je ok. Kad smo kod kabla, kanali za kabl na dnu koji ga odvode na stranu su suviše blizu konektora i kabl je savijen pod jako lošim uglom...
Treće: zašto, zaboga, ljubičasti extra keycapovi? Zašto ne normalni crni...svašta...
U suštini, keycapovi su glavna mana tastature, sem njih tastatura je dobra (ne bi škodio i veći izbor prekidača). Kad bi joj se stavili ljudski PBT keycapovi, bila bi top. A gorepomenuti brendovi bi mogli da o'lade malo sa light show-om i fokusiraju se na stvari koje su bitne...
1
Vlada Jekic Neregistrovan korisnik
Citiraj Isuse sta rade ovi vise sa tastaturama. Filco izbacio Majestouch 2004, Majestouch 2 2013, Convertible 2 2014, Manila Air 2015. Izmedju je u isto vreme sa ovima izbacivao i Ninja model koji nema slova i Convertible za Japansko trziste.
To je 4-5 modela. Zajedno ih je prodao vise nego CM, i jos par brendova zajedno.
Deck izbacio Legend prvo, posle toga izbacio Francium, Francium i Hassium Pro i Deck 82. To je to za zadnjih 8 godina.
LED osvetljenje planirano za rad 20 godina. Sta ovi rade vise nije mi jasno. Te modele posle 2 godine niko vise ne gleda, a sada treba se pomuciti da nadjes Filco is 2013 i da platis 200$. A CM je one najprostije Quick Fire TK radio po Filco.
0
Pretender Neregistrovan korisnik
Citiraj Dođavola, zbog čega Cherry MX BLUE? Pa to su najbučniji tasteri!
Izgleda da je u 2017. popularnije da tastatura bude toliko bučna da možete noću komotno da budite susede a o ukućanima da i ne govorimo...
0