Greška

Došlo je do greške.

Komentari: Test: Samsung 65JS9580 SUHD

Pošaljite komentar
ivanhell Član postova: 454
Citiraj Opet se pitam zbog čega se svi flagship televizori nude samo u ovako velikim dijagonalama ekrana!? Nema svako prostora da udomi tv od 65". Sigurno je da bi jedan ovakav tv od 40" npr. našao svoj put do kupca i pritom bi bio dosta pristupačniji zbog manje dijagonale.
1
ognjen. Član postova: 61
Citiraj Po meni nema poente 4k na 40" , da bi iskoristoo taj 4k trebalo bi da ga gledas sa metar
3
NAS Član postova: 4225
Citiraj Pusti te priče Ognjene, naravno da se vidi razlika. Na malim dijagonalama uzmi dva monitora od 24" "full hd" i "ultra hd" i primetićeš razliku. Postavi dva telefona/tableta ili bilo šta drugo u 1080p i 4K i videćeš jasnu razliku. To da nam treba TV od 100" da bi videli jasnu razliku su priče za malu decu.
Kada se gleda film isto tako neki kažu da nema razlike kada se gleda na primer film na 32" bilo da je u pitanju full BD (svejedno da li remux ili BD od 50 giga sa gomilom izbačenih scena, reklama, scena sa snimanja filma, izjavama režisera, producenta i slično ) i ripa od 5, 8 ili 12 GB. Ja vidim jasnu razliku u kvalitetu slike ali nemamo u Srbiji svi dovoljno love da imamo ogromne hardove sa remuxima pa skidamo ripove.
1
Mars Neregistrovan korisnik
Citiraj Kupovina 4K televozora je bacanje para dok god nema filmova u toj rezoluciji, ko da ste kupili auto na vodonik, odlične karaktersitike, malo troši super brz i pouzdan, samo nema gde da sipaš gorivo.
8
Nelson Član postova: 43
Citiraj 4k je tu zbog tendencije povecanja dijagonale televizora,tako da cetiri puta veci broj pixela u odnosu na broj pixela kod fhd-tv-a,daje vecu kontrolu nad datom povrsinom ekrana,nije to u direktnoj vezi sa signalom,cak i fhd signal ce izgledati velicanstveno na ovakvom televizoru,upscaling kod ovih modela radi odlicno..
inace sto se tice udaljenosti,kod fhd tv-a minimum je dve duzine dijagonale da bi se imala ostrina,dok kod 4k tv-a je dovoljna 1 duzina dijagonale.
inace ovaj tv gore ima 10bitni panel i cak za 30 procenata jace brajtnes od dosadasnjih flagship modela zahvaljuci plavim lediodama,ako se nevaram dostize nekih 900 ili 1000 nita sto je veliki pomak,ali jos uvek nedovoljan jer primera radi jedan onako prosecno dobar suncan dan ima izmedju 15000-30000nita.
mislim da ce ova cifra morati jos dosta da poraste ne bi li se moglo goviti o pravom HDR-u,iako vec uveliko ovaj izraz itekako pocenje da se exploatise,tako da sudeci po ovima iz dolby-ja ovo je nista vise nego marketinska fora..naravno da je veliki pomak u kvalitetu,ali da li je to zaista pravi hdr,vredi se zapitati?
1
djordje mijic Neregistrovan korisnik
Citiraj U pitanju je zaista vrhunski TV,koji zahvaljujuci plavim le diodama emituje skoro do 30procenata veci brajtnes,dostizuci intezitet od skoro 1000 nita..
u svakom slucaju ovo je itekako veliki pomak,ali na zalost nedovoljan kada je u pitanju hdr..
za ovako nesto potrebne su mnooogoo vece vrednosti i za sada je hdr jos uvek u nivou marketinga.. naravno da treba podrzati razvijanje hdr materijala,ali ne treba zanemariti cinjenicu da nam za tako nesto treba hdr kamera,softver koji podrzava hdr za obradu video materijala koji radi na hardveru kompatibilnom sa ovim standardom i naravno hardversku infrastukturu u vidu 12 bitnog panela sa osvetljenjem u opsegu 0 -10 000 nita.
jos uvek su podeljenja misljenja oko ove teme,za sada je hdr,vise kao marketing nego sto je realnost ali u svakom slucaju treba priznati veliki pomak u kvalitetu lcd televizora.
samsung je uradio izvrstan posao,razvoj nano kristal tehnologije i kvantum tacki itekako ima uticaja na prikaz boja na ovom televizoru...
1