Greška

Došlo je do greške.

Izveštaj: Benchmark - Samsung Galaxy S5 prezentacija

05.04.2014 13:00 | 24 Info
Izveštaj: Benchmark - Samsung Galaxy S5 prezentacija

U saradnji sa kompanijom Samsung, organizovali smo za naše prilike svakako neuobičajeni događaj. Nije nam strano organizovanje sličnih priredbi u ranijim periodima, ali se tada priča odnosila na klasične „PC kompanije“ koje su imale priliku da u ex Bench šopu promovišu svoje proizvode pred našim forumašima. Ovaj put je predstavništvo južnokorejskog giganta Samsunga uvidelo veliku potencijalnu korist i priliku da se na direktan način obrati upravo najvernijoj Benchmark zajednici – posetiocima našeg foruma, koji su imali priliku da čuju puno stvari vezanih za najnoviju Samsungovu kreaciju, ali i da osvoje nagradu – Galaxy S5 smartfon!

U atmosferi iščekivanja novih top proizvoda velikog broja kompanija koje danas učestvuju na IT&C tržištu običan korisnik itekako može da sagori. Naročito kada su u pitanju smartfoni, budući da na tom tržištu imamo izuzetnu konkurenciju i veliki broj učesnika u tržišnoj utakmici, koji se bespoštedno nadmeće za najviša priznanja. Stoga svako pojavljivanje top modela bilo kog proizvođača, to jest nosećeg modela ponude za određeni period, izaziva ogromnu pažnju javnosti i stavlja kompanije pred veliki izazov, jer moraju da se pokažu i dokažu u svakom smislu. Imajući u vidu sve rečeno, nimalo ne čudi što brojni proizvođači čine sve što mogu ne bi li doprli do publike u što većoj meri.

 


Za Samsung važi sve rečeno, pa pomnoženo sa proizvoljnim koeficijentom. Ta kompanija je prethodnih godina potpuno dominirala tržištem Android telefona, i pozicionirala se kao glavni konkurent kompanije Apple u mobilnom svetu. Opravdano ili neopravdano, snagom marketinga ili kvalitetnim proizvodima, sa najboljim ili najneprirodnijim ekranima, zahvaljujući čuvenom sudskom procesu sa Apple-om ili uprkos njemu – tek, činjenica je da Samsung dominira Android svetom u ovom trenutku. Možda ne potpuno, i možda ne onoliko koliko smo možda pre godinu ili dve mislili da će dominirati u današnjem trenutku, ali to su činjenice.

Stoga je velika prilika i zadovoljstvo bila da zajedno sa kompanijom Samsung organizujemo nesvakidašnji događaj vezan za lansiranje vodećeg Galaxy smartfona pete generacije. Benchmark i njegova publika su prepoznati kao veoma bitan faktor u formiranju mišljenja i oblikovanju stava šire zajednice, te su predstavnici kompanije Samsung želeli da se direktno obrate našim čitaocima i redovnim posetiocima. I najzadrtiji protivnici Samsungovih proizvoda moraju priznati da se ne viđa često da poznata kompanija dođe „mečki na rupu“, spremna da sasluša i istrpi svaku potencijalnu kritiku u direktnom kontaktu sa korisnicima, umesto da organizuje koktelčić za novinare i/ili druš[email protected]žni-#up gde će svi pričati o svojoj fasciniranosti proizvodom X, od čega niko nikakve koristi ni prepoznatljivosti neće imati.


Koncept događaja

Stoga, šta smo zajedno sa kompanijom Samsung pripremili za naše forumaše za ovu jedinstvenu priliku? To je  skup na kome je ideja bila da posetioci Benchmarka budu u prilici da se iz prve ruke upoznaju sa najiščekivanijim mobilnim telefonom ovog proleća, Samsung Galaxy S5. Događaj je održan u petak, 4. aprila u Beogradu, i bio je namenjen isključivo članovima Benchmark zajednice, kao najmnogobrojnije i najuticajnije online IT zajednice na ovim prostorima.

Mi smo, ne krijemo to, sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju, gledajući na nju kao pokazatelj da mišljenje naše zajednice poštuju i uvažavaju i najveći svetski proizvođači, odnosno njihovi lokalni timovi zaduženi za promociju i edukaciju. Istovremeno, ceo događaj smo doživeli kao novi vid komunikacije sa kupcima, ne tako svojstven našem tržištu, kao i jedan pozitivan pomak. Ako je toliko događaja organizovano za grupe koje nemaju veze sa tehnologijama, zašto ne bi i za zajednicu koja okuplja brojne poznavaoce materije i ima itekakvog uticaja u kreiranju javnog mnjenja u ovoj oblasti.

 

 

Stvari se nisu završavale na prostoj promociji. Naime, kompanija Samsung je omogućila da se posetioci direktno upoznaju sa Galaxy S5 smartfonom, ali i da najbolji, zahvaljujući isključivo svom trudu i znanju, postane vlasnik ovog high-end smartfona. Nakon prezentacije posebno pripremljene za posetioce Benchmarka, osobe koje su se prijavile za ovaj događaj bile su u prilici da testiraju Samsung Galaxy S5 i lično se uvere u ono čime telefon raspolaže.  Prijave za učešće na događaju zajedno sa određenim pravilima su objavljene na odgovarajućoj stranici našeg foruma.


Zadatak svakog od prisutnih je da u roku od pet dana po okončanju događaja, pripremi što je moguće bolju recenziju ovog telefona, a najboljeg će kompanija Samsung nagraditi Galaxy S5 smartfonom! Galaxy S5 su na raspolaganju učesnici imali i tokom prezentacije i po njenom okončanju, zajedno sa stručni predstavnicima Samsunga ali i novinarima Benchmarka, na čiju je pomoć u pripremi recenzije svako mogao računati. Naravno, tu je bilo i malih poklona za sve učesnike.

Verujemo da među našim posetiocima ima onih koji su u stanju da napišu vrhunski test, nadamo se, na nivou Benchmarka, a zašto ne i bolji? Autor najbolje recenzije osim nagrade Samsunga, imaće i privilegiju da njegov rad bude objavljen na stranicama našeg sajta. Tačnog recepta za pobednički test nema, svi mi dobro znamo kako se to radi, ali očekujemo da ovog puta vidimo i možda nešto sasvim drugačije i neobično. Najbolju recenziju odabraće zajednički predstavnici kompanije Samsung i urednici Benchmark sajta u danima koji su pred nama.

 

U praksi


Na licu mesta

Događaj je održan u petak, 4. aprila, od 17 časova u samom centru Beograda. Reč je o klubu O.U.R. Bar, u Beogradskoj ulici uz sam sportsko-rekreativni centar. Radi se o veoma zanimljivom mestu, koje dosta motiva i inspiracije crpi iz filma, pa tako imamo situaciju da je kompletan enterijer dizajniran u tom stilu. Pored toga, ljubitelji domaćih klasika sedme umetnosti mogu uživati u brojnim fotografijama sa snimanja naših filmova koje se nalaze po zidovima.
 


Prezentacija je održana po dolasku naših vernih forumaša koji su ugrabili priliku da prisustvuju ovom skupu. Malu dozu nestrpljivosti smo im pravili izlaganjem osam Galaxy S5 telefona do kojih nisu mogli baš odmah da dođu i da ih koriste. Najpre su morali da odslušaju prezentaciju uređaja, odnosno zvaničnu Samsung prezentaciju.
 


Za nju se postarala gospođica Aleksandra Aleksić, koja je hrabro izašla pred forumaše koji su došli da iz prve ruke čuju i vide šta nudi top model kompanije Samsung. Aleksandra je tako reći naša stara poznanica, budući da smo je viđali na svim predstavljanjima top Samsung proizvoda iz domena mobilne telefonije, kao što su bile prezentacije Galaxy S4 ili Note 3 smartfona.
 

 


Plan je bio da se nakon prezentacije forumaši posluže izloženim modelima i detaljno ih „propuste kroz šake“. Da bi to mogli da učine na što adekvatniji način, upravo je poslužila prethodno održana prezentacija, gde je Aleksandra detaljno provela forumaše kroz novitete i funkcije koje sa sobom donosi Galaxy S5 mobilni telefon. Dvadesetak forumaša se nakon toga „poslužilo“ telefonima. Ukupno osam smartfona im je bilo na raspolaganju, a kako su svi sedeli za stolovima u grupama, to se pokazalo sasvim dovoljnim za detaljno upoznavanje, koje uostalom nije bilo ograničeno vremenski.
 

 


Naravno, Aleksandra i ostali predstavnici kompanije Samsung su svo vreme bili tu da pomognu forumašima u snalaženju sa novim Samsung funkcijama, kao i da pomognu u bilo kakvom drugom smislu, konsultuju učesnike naše prezentacije, ali i da čuju njihove inicijalne utiske i razmene mišljenja po svim pitanjima vezanim za Galaxy S5.
 


Pored toga, gostima su na raspolaganju bili i naši novinari, koji su bili tu da pomognu u slučaju potrebe. Istina, to zbilja gotovo da nije bilo potrebno, imajući u vidu da su naši posetioci pokazali zavidan nivo tehničkog znanja, a i svi su u manjoj ili većoj meri već bili upoznati sa karakteristikama sličnih proizvoda koje i sami koriste. Osim toga, naši novinari su bili dostupni za pravljenje fotografija, video zapisa, i bilo čega što su forumaši eventualno smatrali bitnim za svoje rivjuove, odvojivši po nekoliko minuta za svakoga, kako bi posetiocima pomogli u obavljanju njihovog zadatka.
 


Sve u svemu, uz zakusku iz OUR restorana, u prijatnoj atmosferi i opuštenom ćaskanju smo proveli preko sat vremena, koliko smo se svi skupa družili sa novim Samsung proizvodima. Pred posetiocima koji su bili najuporniji i potrudili se da prisustvuju ovoj veoma specifičnoj prezentaciji i okupljanju je sada zadatak da nam dostave svoje viđenje novog telefona, odnosno svoje recenzije na osnovu utisaka koje su stekli u druženju sa njim. Kao što smo rekli, najbolji među njima će biti nagrađen mobilnim telefonom Samsung Galaxy S5 koji dodeljuje Samsung.

Upoznavanje sa peticom...


Pogledajte još nekoliko fotografija koje će vam dočarati atmosferu na ovom okupljanju.


 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaključak

Dajući zaključak ovog teksta ne zaključujemo istovremeno i ceo događaj, budući da je ostalo još par dana da učesnici prijave svoje review-ove, nakon čega ćemo pristupiti odabiru najboljeg rada. Najbolji rad će, kao što smo već pomenuli, biti nagrađen Galaxy S5 smartfonom, a takođe će biti objavljen na stranicama našeg sajta, kako biste svi mogli da se uverite u kvalitet napisanog, ali i da se upoznate sa karakteristikama, osobinama i mogućnostima novog Samsung top modela, iz ugla forumaša i ljudi koji vole tehnologiju i svakodnevno se druže sa njom ili su joj posvećeni.
 


Iskreno, očekujemo puno, smatramo sa punim pravom, i nadamo se da ćemo upravo to i dobiti. Naročito nas je ohrabrio odziv naših forumaša, koji su se hrabro upustili u ovu vrsti izazova. Naravno, da ne ostane sve na mišljenju forumaša, očekujte i kompletan test Galaxy S5 telefona na stranicama našeg sajta, pored pobedničkog korisničkog opisa. Pratite naš forum i saznajte sve informacije o ovom takmičenju, ali i šta vam sve pripremamo u narednom periodu.
 

 

Budite uz Benchmark, a mi se uskoro vraćamo sa raspletom ovog napetog, ali i veoma uzbudljivog dešavanja koje smo organizovali za naše čitaoce. Kompaniji Samsung izražavamo zahvalnost za pokroviteljstvo ove manifestacije, ali pre svega na tome što je prepoznala našu zajednicu kao jedan od ključnih činilaca kada je reč o formiranju mišljenja i stava o hi-tech proizvodima na domaćem tržištu.

Komentari

0 Dodaj komentar

Dobro došli na novi Benchmark!

Proces testiranja monitora na Benchmarku

  • Povezane teme: