Greška

Došlo je do greške.

Integracija Benchmark sajta i Benchmark foruma

26.07.2014 14:44 | 0 Info
Integracija Benchmark sajta i Benchmark foruma

Godinama smo slušali kritike: komentari na sajtu, komentari na forumu, dva logina...zašto to ne može sa istim korisničkim imenom? Izašli smo u susret vašim zahtevima i povezali komentare na sajtu sa komentarima foruma. Isto korisničko ime, isti login podaci, a svaki napisani thread na forumu vidi se u odgovarajućoj temi na sajtu - i obrnuto. Nadamo se da je to ono što ste od nas očekivali...

Registracija na Benchmark sajtu jeste naša stara ideja, ali će najzad ona dobiti pun smisao tek sa novim sajtom koji je pred vama. Registracija zarad registracije nema puno smisla, već je potrebno korisniku omogućiti jasne benefite od registrovanja, tako da on sam odluči da li se registrovati ili ne u skladu sa svojim preferencijama. Stoga smo se potrudili da vas itekako stimulišemo da se registrujete, a takođe ćemo nastaviti da dodajemo benefite naknadno, obzirom da ćemo nastaviti da razvijamo sajt i dodajemo mu nove mogućnosti, od kojih će registrovani korisnici imati koristi. Naravno, odmah u startu treba istaći da je registracija na sajtu potpuno besplatna.

Najpre, reč dve o najbitnijoj novini i benefitu registrovanih korisnika – komentarima i integraciji sa forumom! Veoma smo dugo razmišljali na koji je način uopšte moguće objediniti najbolje od oba sveta, sajta i foruma, koji su do sada ipak postojali uporedo, ali odvojeno. To nam je uspelo sa novim sajtom. Registrovani korisnici će, kao i na svakom drugom sajtu, moći da ostavljaju komentare. Već to dobija novu dimenziju sa sajtom koji će imati ne samo vesti i testove, već i bazu, raznorazne tipove članaka i vodiča za kupovinu, ogroman broj uređaja unetih u bazu koje korisnici mogu samostalno ocenjivati i komentarisati, ali i preko koga će se vršiti prodaja uređaja.

reg2.jpg


Registracija na sajtu je istovremeno i registracija na forumu. Ovo istovremeno znači da Benchmark forumaši već jesu registrovani, i na novi sajt mogu da se uloguju koristeći ime i šifru sa foruma. Naravno, osim ukoliko žele da kreiraju novi nalog, novo ime i slično. Komentari ostavljeni na sajtu će se istovremeno ispisivati na forumu, u odgovarajućim temama, a važi i obrnuto – postovi sa foruma će biti učitavani na sajt kao komentari. Ne brinite ako mislite da će to kreirati bespotrebnu gužvu, pošto će se vršiti ručno uvezivanje i paziće se koja se tema sa čime uvezuje. Primera radi, ukoliko stiže nova generacija Intel procesora, čitaoci sajta će biti u prilici da vide diskusiju koja se, možda, na forumu vodila mesecima unazad. Isto važi i u obrnutom smeru, čitaoci foruma će moći da vide utiske koje proizvod ili vest ostavljaju na čitaoce našeg sajta.

Na taj način ćemo zadržati najbolje od oba sveta. Neki korisnici preferiraju sajtove i komentarisanje na njima, sa svime što to nosi, dok drugi preferiraju forume, “old-school” mesta za diskusiju i slično. Svi će moći da nastave da koriste onaj sistem koji žele i neće biti potrebe da prelaze na sajt ako preferiraju forum, ili da budu prinuđeni da se učlanjuju na forum i “kopaju” po diskusijama, ako preferiraju sajt, već da praktično na sajtu dobijaju informacije i komentare vezane za one tehnologije ili uređaje koji ih prevashodno zanimaju.

Još jednom ponavljamo, registracija je besplatna, a svi članovi foruma su registrovani automatski!


Benefiti

Kao što smo već pomenuli, jedan od glavnih benefita za registrovane članove je mogućnost diskutovanja. Diskutovanje je omogućeno u formi koju korisnik preferira, preko sajta ili foruma, sa jedinstvenim korisničkim nalogom. Tako ćete moći da komentarišete najnovije vesti iz IT&C sfere, da se raspitujete o mogućnostima uređaja, i to sve u kombinaciji sa ogromnom bazom znanja poput Benchmark foruma, gde će svi učesnici foruma takođe moći da učestvuju u odgovarajućim diskusijama. Pitanja, saveti, rasprave, sve što uz to ide. Ono što komentare na sajtu razlikuje od komentara na forumu jesu "+" i "-" za svaki post...

disqus_small.jpg


Kupovina je takođe benefit u kome će uživati registrovani korisnici. Novi sajt podrazumeva i web shop, koji je dostupan za registrovane korisnike, a koji će zahvaljujući toj opciji moći da vide cene i kupe uređaje koje žele. Naravno, nije potrebno biti registrovan da bi se video web shop ili njemu pristupilo, ali registracija jeste neophodna ukoliko budete želeli da kupite neki uređaj ili komponentu. Ukoliko ste u dilemi, možete se raspitati o bilo čemu, ali – to sve nećete moći ukoliko niste registrovani.

Ocenjivanje uređaja takođe spada u domen mogućnosti koje su na raspolaganju registrovanim korisnicima. Novi sajt daje tu mogućnost, i pozivamo sve da daju svoj utisak i sud o uređajima i komponentama kojima raspolažu ili koje koriste. Takve smernice mogu biti dragocene slabije upućenim korisnicima, ili onima koji traže neku preporuku za kupovinu.

Untitled1.jpg


Funkcionalnosti sajta su takođe naprednije u slučaju registrovanih korisnika. Ukoliko ste redovni posetilac na Benchmarku, dobićete informaciju o broju artikala na sajtu, koliko novih vesti je izašlo od vaše poslednje posete, i tome slično. Te informacije će se nalaziti ispod vašeg avatara onda kada ste ulogovani pod svojim imenom, i na taj način će vam biti olakšano praćenje našeg sajta. U planu je i dalja personalizacija, i ceo sistem ćemo nastaviti da razvijamo.

Mali oglasi će takođe biti opcija dostupna registrovanim korisnicima. Već sad možemo najaviti ovu značajnu mogućnost na našem sajtu, koja je u planu, a kojoj ćete takođe imati lak pristup u registrovanoj varijanti. Bićete u mogućnosti da nabavljate i prodajete hardver kojim raspolažete, i na taj način da uštedite u kupovini, ili kupite proverenu komponentu. Naravno, kao i do sada, na Benchmarku se preko malih oglasa neće moći obavljati veletrgovina ili neki sličan oblik komercijalnog iskorišćavanja, već će servis biti namenjen našim korisnicima, i olakšavanju njihove svakodnevice. No, o svemu tome više kada Mali oglasi budu bili spremni.


Proces registracije

Proces registracije na samom sajtu je veoma jednostavan. U gornjem desnom uglu se nalazi dugme Login, odmah pored linka koji vodi na Benchmark Forum. Kliknite na njega i otvoriće vam se forma u kojoj se možete registrovati ili ulogovati, u zavisnosti od toga da li ste već korisnik Benchmark sajta ili foruma. Sve što je potrebno uraditi ako ste registrovani jeste da unesete svoje ime i šifru.

reg1.jpg


Ukoliko niste registrovani, kliknite na polje “Registruj se”, koje je veoma jednostavno i tu je potrebno ubaciti željeno korisničko ime, šifru i email adresu. Napominjemo vam da je veoma bitno da ostavite pravu email adresu, kako biste bili u prilici da potvrdite svoj nalog. Naime, nakon što unesete podatke i kliknete na polje Registruj se, sistem će vam na unetu email adresu poslati mail u kome će se nalaziti link na koji morate da kliknete da biste potvrdili novi nalog. Dok to ne potvrdite, nalog neće biti aktiviran, te je stoga neophodno da unesete ispravan email. Sličan sistem ste verovatno videli na mnogim sajtovima do sada.

reg4.jpg


Kada se jednom ulogujete, na levoj strani sajta, ispod Benchmark logotipa i linkova Vesti, Testovi, Članci i Proizvođači će se pojaviti vaš avatar/simbol, kao i broj novih članaka od poslednje posete. Nove funkcionalnosti će, kao što smo već spomenuli, biti dodavane sukcesivno, pošto ne nameravamo da stanemo sa unapređenjima sajta i već sada imamo plan šta bi sve trebalo biti dodato i do kraja tekuće, i početkom naredne godine.

Nemojte se obeshrabriti ako je vaše željeno korisničko ime već zauzeto. Imajte u vidu da već u startu imamo bazu od preko 40 hiljada korisnika koji su registrovani na forumu. Stoga, razumite da je lako moguće da su neka češće korišćena imena već u startu zauzeta. I još jednom, za proces registracije, koji je kao što vidite izuzetno jednostavan, koristite prave mailove, kako biste mogli da kliknete na potvrdu!

Za sam kraj, jedno upozorenje i molba! Nećemo tolerisati nikakve vidove zloupotreba. Molimo vas da ophođenje i komunikacija budu na pristojnom nivou, da se u njima, kao ni u samim korisničkim imenima ne nalaze nikakve uvredljive poruke, kao i da zaboravite na svaki vid zloupotrebe, spamovanja, namernog “pljuvanja” pojedinih proizvoda i slično. Benchmark tim zadržava pravo da ukida pojedine naloge i na dnevnom nivou će brisati uvredljive komentare, poruke koje imaju za cilj napad na druge korisnike, namerni napad na konkurente i slične vidove zloupotreba mogućnosti koje naš novi sajt daje.

Benchmark Top 10

Danas je rođendan Benchmarka: “uzimamo petnaestu”