Greška

Došlo je do greške.

Imamo pobednika: finale Benchmark - Samsung Galaxy S5 nagradne igre

17.04.2014 13:00 | 0 Info
Imamo pobednika: finale Benchmark - Samsung Galaxy S5 nagradne igre

Imamo pobednika! Naše “nagradno predstavljanje” Galaxy S5 telefona kompanije Samsung je podrazumevalo i, na veliko zadovoljstvo učesnika, nagradnu igru. Učesnici (koji su to želeli) su dostavljali svoje prikaze telefona na osnovu iskustava stečenih tokom i nakon prezentacije. Dobili smo 17 prijava, a ocenjivanje i rangiranje se malo odužilo, što je neretko neminovno u ovakvim situacijama. No, sada je sve na svom mestu, a pobednik je...

...a pobednik je itekako zaslužio svoju nagradu! Pre nego što pređemo na samo proglašenje pobednika, želimo da se ukratko osvrnemo na doživljeno. Ideja događaja je bila da pomoću kompanije Samsung predstavimo pre svega našim čitaocima, ali i celokupnoj javnosti, popularni dolazeći telefon iz jednog sasvim drugačijeg ugla. Želeli smo da razbijemo monotoniju standardnih predstavljanja gde se stvari uglavnom završe na pokazivanju, nekoliko standardnih pohvalnih sentenci i razlazom. Sve to uglavnom organizovano za one koje sama tematika baš i ne interesuje.

Ovaj put smo napravili nešto drugačije i pokazali da drugačiji koncepti mogu biti podjednako uspešni. Pozvali smo svoje forumaše na učestvovanje i oni koji su izrazili želju su se okupili u petak, 4. aprila u Beogradu. Događaj je bio  namenjen isključivo članovima Benchmark zajednice, kao najmnogobrojnije i najuticajnije online IT zajednice na ovim prostorima. Istovremeno, kompanija Samsung je pokazala da se ne libi da svoje proizvode demonstrira pred najkritičkije i najtvrdoglavije (u pozitivnom smislu, naravno) nastrojenom publikom na ovim prostorima – Benchmark forumašima! Uostalom, pogledajte kako je bilo i uverite se i sami.

U prijatnoj atmosferi kafić-restorana OUR Bar na Tašmajdanu. Stvari se nisu završavale na prostoj promociji, pošto je Samsung omogućio da se posetioci direktno upoznaju sa Galaxy S5 smartfonom, ali i da najbolji, zahvaljujući isključivo svom trudu i znanju, postane vlasnik ovog high-end smartfona. Nakon prezentacije posebno pripremljene za posetioce Benchmarka, osobe koje su se prijavile za ovaj događaj bile su u prilici da testiraju Samsung Galaxy S5 i lično se uvere u ono čime telefon raspolaže.  Prijave za učešće na događaju zajedno sa određenim pravilima su objavljene na odgovarajućoj stranici našeg foruma.

Zadatak svakog od prisutnih koji je želeo da učestvuje u nagradnoj igri je bio da u određenom roku po okončanju događaja, pripremi što bolju recenziju ovog telefona, a kompanija Samsung se obavezala da će najboljeg nagraditi Galaxy S5 smartfonom! Galaxy S5 su na raspolaganju učesnici imali i tokom prezentacije i po njenom okončanju, zajedno sa stručnim predstavnicima Samsunga ali i novinarima Benchmarka, na čiju je pomoć u pripremi recenzije svako mogao računati. Tu je bilo i malih poklona za sve učesnike.

Obećali smo da ćemo najbolju recenziju prikazati na stranicama našeg sajta. Možda u tome odemo i korak dalje, imajući u vidu da je prijavljeno nekoliko veoma kvalitetnih radova, te da se nadmetanje vodilo do poslednjeg trenutka, i rešeno je samo sa bodom prednosti, kao što ćete videti na narednoj stranici. Nismo želeli da ograničavamo autore i njihovu kreativnost u bilo kom pogledu. Naravno da smo očekivali nešto nalik na testove mobilnih telefona koje viđamo po internetu, ali nismo davali niti neke krute smernice, niti zadavali zadatke koji bi bilo koga ograničavali.

Stoga, kako su se takmičari pokazali i šta smo dobili...?

Pobednik je...

Kao što smo i očekivali, stiglo nam je dosta kvalitetnih radova. Bilo je veoma teško izdvojiti najkvalitetnije, a i pravila koja je uspostavio gospodin Petar Gredelj, glavni i odgovorni urednik sajta Benchmark, su garantovala da će do samog kraja biti neizvesno. Žiri su činili novinari sajta i predstavnici kompanije Samsung, u odnosu 3:2. Svako je trebao da od dostavljenih radova odabere najboljeg, kao i “prvu i drugu pratilju”, koji su dobijali redom 3, 2, odnosno 1 poen. Zbir poena koji je ostvaren tom prilikom je stoga određivao pobednika takmičenja.

Verujte nam, nije bilo lako odabrati najbolje. Vodili smo se isključivo kvalitetom i zanimljivošću napisanog, ne diskriminišući nikoga po osnovu pozitivnog ili negativnog stava o pojedinim aspektima telefona. Posebno nam je bilo drago da vidimo da se našlo mesta i za neke sasvim neobične priče, kao što je bila priča forumaša Aleksandra napisana “iz prvog lica”, u vidu svojevrsne ispovesti telefona i njegovih očekivanja, kada bi on bio misleće biće.

No, pobednik može biti samo jedan. Kada smo sabrali glasove, redosled takmičara u najvišem plasmanu je bio sledeći:


Miroslav Nikolić - 9 bodova

Aleksandar Kraljevo - 8 bodova (prezime nam nije poznato, takmičar se ovako potpisao)

Miloš Mirović - 6 bodova

Miloš Jevtić - 4 boda


Stoga, čestitke Miroslavu, koji je napisao izuzetno dobar tekst, praćen odličnim propratnim ilustracijama, fotografijama i informacijama. Istovremeno, to je opis sa najvećim brojem detalja, dosta iznetih ličnih mišljenja, uz veoma lep stil pisanja. Uostalom, uverićete se u narednim danima kada ćemo objaviti pobednički tekst našeg forumaša, kojim je zaslužio poklon u vidu Samsung Galaxy S5 smartfona. Ne obećavamo, ali verovatno ćemo objaviti i još poneki tekst, kako biste se i sami uverili u kreativnost naših posetilaca, koja je izvanredno oruđe u kombinaciji sa njihovom tehničkom potkovanošću.

Srećnom dobitniku još jednom čestitke od sveg srca, a ostalim učesnicima-takmičarima izražavamo zahvalnost što su učestvovali u celokupnom procesu i dali svoj doprinos u ovom veoma zanimljivom nadmetanju. Mi ćemo se truditi da ne ostane na ovome, već da u budućnosti „nateramo“ kompanije da prepoznaju vrednost i uticaj članova naše zajednice, te da organizujemo slična nadmetanja.

Takođe, još jednom se zahvaljujemo lokalnoj kancelariji kompanije Samsung na prepoznavanju značaja koji korisnici Benchmark foruma uživaju u svojim sredinama, kao i na značaju našeg foruma uopšte.

Srećnog dobitnika ćemo kontaktirati radi preuzimanja nagrade. Čestitke na novom Galaxy S5 smartfonu, Miroslave!

Pobednički tekst nagradnog konkursa: Samsung Galaxy S5

Dobro došli na novi Benchmark!

  • Povezane teme: