Greška

Došlo je do greške.

I-Day 2013, PiN Computers, Novi Sad

16.10.2013 21:19 | 1 Biznis IT
I-Day 2013, PiN Computers, Novi Sad

Svima dobro poznati distributer Pin Computers i ove godine je održao tradicionalni I-Day u glavnoj hali sajma u Novom Sadu. Naravno, nismo dozvolili sebi da ga propustimo, pa smo bili tamo već od ranih jutarnjih sati. Pin je najavio veliki broj prezentacija i učesnika koji će biti prisutni, pa smo imali i velika očekivanja. Pored toga, izložbeni prostor je bio prepun zanimljivih proizvoda, od kojih su mnogi već bili opisani na stranicama našeg sajta, ali bilo je i ponešto sa čime se do sada nismo susretali

Nebojša Todorović

I-Day je odisao veselim raspoloženjem, dobrom organizacijom i dinamičnim programom. Prisustvovao je, za domaće standarde, impresivan broj izlagača, a samo neki od njih su Microsoft, Dell, Gigabyte, D-Link, Lenovo, nVidie, LG, Phillips, Samsung, Nokia, ASRock... Program je počeo rano, već oko 9 časova, što je bilo odmah nakon registracije. Organizator je ubrzo počeo da poziva prisutne na prezentacije koje su držali predstavnici vodećih svetskih firmi, a uz veoma stisnutu agendu, smenjivanje se veoma brzo odvijalo.
 


 

Prezentacije su se odvijale paralelno u dve sale, pa su prisutni mogli da se u svakom trenutku odluče za jednu ili da jednostavno promene salu u trenutku kada to požele. Brz tempo i veliki broj prezentacija koje je trebalo spakovati u relativno kratak vremenski okvir je učinilo da jedino ovakav sistem bude prihvatljiv.
 


 

Među zanimljivijima bismo izdvojili Nikolu Razdorova koji je vrlo interaktivan način prikazao sve prednosti Ultra Durable tehnologije u Gigabyte-ovim matičnim pločama. Pored toga što je sam izneo jake argumente za svoju kompaniju, aktivirao je prisutne da neposredno učestvuju u prezentaciji što se ne viđa često i što svakako treba pohvaliti.
 


 

Pomenuli bismo izlaganje Nvidia-inog menadžera prodaje po imenu Cristi Stroe koji je prikazao prednosti GeForce Experience programa, posebno kod korisnika sa manjkom iskustva i poznavanjem hardvera. Osim toga, izjavio je da Nvidia polaže velike nade u mobilni oblik gejminga i da vidi taj trend koji je u usponu kao ključni za svoju kompaniju. Interesatno je da je, gospodin Stroe, na jednom od slajdova izneo poređenje i segmentaciju GeForce grafičkih karti koji su i dalje upoređeni sa HD 7000 serijom, bez novih R9 i R7 modela koji su doneli kritične promene u cenovnom pozicioniranju.
 


 

 

Nastavak


Gospodin Ašli Đuričin iz kompanije PiN je promovisao i nove proizvode domaćeg brenda Blueberry, a fokus je bačen na tablete, GPS, ali i druge proizvode u ponudi ovog brenda. Izlaganja su bila orijentisana tako da se na najbolji način pomogne partnerima da iskoriste prednosti proizvođača sa čijim se proizvodima i rešenjima susreću tokom saradnje sa PiN Computersom.
 


 

Na štandovima se moglo videti puno proizvoda, koje ste mogli isprobati na licu mesta. U isto vreme zaposleni ispred kompanije su konstantno bili pored svojih proizvoda kako bi zainteresovanima obezbedili sve potrebne informacije. Osim nama najzanimljivijeg hardvera i klasičnih gedžeta poput tableta, telefona, fotoaparata i sl. naišli smo i na razne druge uređaje, poput pegli, veš mašina i sl.
 


 

Završetak uspešnog događaja je bio začinjen sa odlično večerom i sada već legendarnom tradicionalnom žurkom u organizacije domaćeg distributera. Oliver Mandić je otkazao iu poslednji čas ali je zato Aleksandra Radović i ovog puta opravdala očekivanja prisutnih. Moramo priznati da nam je vikend sjajno prošao i da Pin može biti ponosan na to što i dalje svake godine pruža zanimljivo iskustvo svojim partnerima. Za sam kraj, ostavljamo vam još nekoliko zanimljivih fotografija.
 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Reportaža: Toshiba - IFA 2011, Berlin

Benchmark na Havajima: Evolucija Radeona

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609