Greška

Došlo je do greške.

Huawei predstavio svoju viziju telekomunikacija do 2025.

19.10.2021 15:39 | 0 Biznis IT
Huawei predstavio svoju viziju telekomunikacija do 2025.

Nakon velikih svetskih gradova, demonstracioni kamion kompanije Huawei se ovih dana našao i u Beogradu u okviru putujuće izložbe pod nazivom “Lighting Up The Future”. Kroz ovu izložbu, Huawei želi da posetiocima prikaže mogućnosti novih tehnologija i načine na koje će one u vrlo bliskoj budućnosti unaprediti naše živote, okruženje i poslovanje.

huaweinext53_resize.JPG


Na izložbi koja će nakon Beograda u narednim danima posetiti i Niš posetioci su mogli videti Huawei 5G opremu, kao i upoznati se sa njenim konkretnim prednostima, odnosno novim servisima i digitalnim izumima koji postaju mogući primenom 5G tehnologije.

huaweinext43_resize.JPG


Neki od primera koji posetioci mogu videti uključuju aplikacije koje se oslanjaju na brzinu 5G konekcije i mogućnost prenosa velike količine podataka, daljinsko upravljanje uređajima u realnom vremenu, VR online gaming sa izuzetno niskom latencijom i interaktivne Augmented Reality edukativne aplikacije.

huaweinext15_resize.JPG 


Generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji Chen Chen istakao je da se tehnologije predstavljene na ovogodišnjoj izložbi razvijaju velikom brzinom.
“Potpuna povezanost i digitalizacija postaju naša realnost mnogo pre nego što smo to očekivali. Nove tehnologije poput 5G, veštačka inteligencija i Cloud računarstvo rapidno se razvijaju. Ove tehnologije postaće temelj održivog ekonomskog razvoja, jer se njima povećava proizvodnja i produktivnost industrija. Cilj izložbe “Lighting Up The Future” je da se posetioci direktno upoznaju upravo sa ovim inovativnim tehnologijama i izumima kako bi videli kako funkcionišu i razumeli koliki je njihov značaj za dalji razvoj celokupnog društva”.

huaweinext40_resize.JPG 

Prema trenutnim predviđanjima, svet u narednih nekoliko godina očekuje eksponencijalni rast digitalnih tehnologija, pri čemu industrija, kao i individualni korisnici imaju sve veću potrebu za brzom vezom sa rastućim brojem uređaja i digitalnih servisa. Ovo kreira i potrebu da telekom operateri prilagode svoju infrastrukturu i način poslovanja kako bi mogli da odgovore na izazove koji dolaze.

huaweinext66_resize.JPG


U okviru strategije nazvane NetX2025 Huawei je predstavio svoj plan za unapređenje digitalnog sveta do 2025. godine koji se sastoji iz pet ključnih tačaka za najefikasniji ulazak u novu digitalnu eru.
Prva od njih “Gigabit Anywhere” odnosi se na obezbeđivanje gigabitne brzine protoka u bilo kojoj tački mreže i ka svim korisnicima kako bi se omogućilo korišćenje novih nadolazećih servisa koji imaju potrebu za brzim prenosom podataka, od videa visokog kvaliteta, AR i VR, daljinskog upravljanja i brojnih drugih noviteta, kako za krajnje korisnike tako i u industriji.

huaweinext48_resize.JPG


Druga tačka je “Ultra-Automation”, odnosno automatizacija procesa u industriji koji su trenutno manuelni ili poluautomatski, a koji će zahvaljujući napretku tehnologije moći biti u potpunosti automatizovani.
“Intelligent multi-cloud connection” predstavlja potrebu operatera da sa tradicionalne arhitekture mreže pređu na Cloud servise kako bi bili u mogućnosti da odgovore na zahteve novih i raznovrsnih servisa, pri čemu su neophodna i nova inteligentna rešenja i upotreba veštačke inteligencije radi efikasnog upravljanja Cloud-ovima.

huaweinext07_resize.JPG


“Differentiated experience” predstavlja nove servise nastale zbog potrebe digitalizacije u raznim industrijama i njihovih zahteva od same mreže i infrastrukture. Telekom operateri su do sada pružali vrlo slične servise, od glasovnih i video poziva, poruka i internet veze radi pregleda sadržaja, a novi servisi će pred njih postavljati i različite zahteve poput većeg protoka ka ili od korisnika, nižeg kašnjenja i sl. što zahteva transformaciju trenutne mreže i njenu modernizaciju.

huaweinext65_resize.JPG


Razvoj mreže i infrastrukture, pored potrebe za odgovarajućim kapacitetom i usluživanjem korisnika, pred operatere stavlja još jedan izazov - vođenje računa o uticaju na životnu sredinu i njenu zaštitu. U tom pogledu Huawei nudi energetski efikasna rešenja koja pokrivaju kompletnu mrežu i omogućavaju nižu potrošnju energije i manji uticaj na životnu sredinu, u skladu sa “Environmental Harmony” inicijativom ove kompanije. Mnoga od ovih rešenja posetioci su bili u prilici da vide uživo, od 5G antena i infrastrukturnih uređaja, do kamera i drugih uređaja namenjenih klijentima, koji koriste 5G tehnologiju.

huaweinext70_resize.JPG 


Na osnovu svega viđenog na Huawei “Lighting Up The Future” izložbi, nesumnjivo je da nas narednih godina očekuje veliki napredak na polju telekomunikacija, kao i puno uzbudljivih novih servisa, aplikacija i mogućnosti koje će bitno menjati način na koji koristimo tehnologiju u svakodnevnom životu.

huaweinext20_resize.JPG

VeeamOn 2017, New Orleans (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609