Greška

Došlo je do greške.

EDU dan na Sinergiji 16 (Video)

22.10.2016 19:44 | 0 Biznis IT
EDU dan na Sinergiji 16 (Video)

Jedna od najvažnijih novina ovogodišnje Sinergija manifestacije u organizaciji kompanije Microsoft jeste EDU dan. Koje su najvažnije stvari sa EDU dana na Sinergiji 16? Kao i svaka novina, važno je da je započeta, a uvereni smo da će postati redovan deo Microsoftove godišnje konferencije, jer se radi o inicijativi posvećenoj permanentnom unapređenju obrazovanja i usvajanja novih standarda

U skladu sa jednim od osnovnih ciljeva Microsofta, u okviru zasebne celine pod nazivom EDU Sinergija, prikazani su najbolji primeri primene IT rešenja u obrazovanju. Kroz nekoliko panela predstavljene su digitalne platforme i alati za sve nivoe edukacije, dok je kreativnim radionicama obeležena inicijativa EU Code Week, sa ciljem da pisanje programskog koda i digitalnu pismenost učini dostupnim svakome, a posebno deci, na zabavan i intuitivan način.


20161019_112149.jpg


Kompletan događaj su otvorili Tatjana Matić, Državni sekretar, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, te prof dr Vesna Mandić, Pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nakon njih je reč uzela Jelena Ružičić, Manager za obrazovanje Srbija&Crna Gora, Microsoft. One su govorile o važnosti novih tehnologija u obrazovanju i važnosti transformacije obrazovanja sa ciljem efikasnijeg odgovora na izazove budućnosti.


20161019_094652.jpg


Nakon toga su krenula tematska predavanja i radionice: "Nove tehnologije u obrazovanju", "Škola Budućnosti - model savremene škole" na primeru "OŠ Jovan Jovanović Zmaj" Aleksinački Rudnik, "Obrazovanje za 21. vek uz Office 365", "Skype in the clasroom". Posebno je bilo interesantno predavanje "Matematika u OneNote-u", baš kao i kreativne radionice gde su najtalentovaniji učenici prikazivali svoje kreacije poput robota, dronova, mašina i slično.


20161019_100422.jpg


Naime, u okviru EU Code Week inicijative inovativni nastavnici su zajedno sa timovima Microsofta i Razvojnog centra kompanije u Srbiji, predstavili nove tehnologije u obrazovanju koje ohrabruju učenike da razvijaju moderne veštine, saradnju i algoritamsko rešavanje problema. Na kreativnoj radionici su deca koristeći različite uređaje poput Lego robota, Arduino, Raspberry Pi i 3D štampača, zajednički radila na zanimljivim projektima. 

Pogledajte naše video priloge!


- EDU dan na Sinergiji 16:


 


- Izjave državnih sekretara i menadžera Microsofta:- Gospođa Jelena Ružičić o svojim utiscima sa EDU dana:
Nama ostaje samo da pozdravimo EDU inicijativu koja je bila osvežavajuća novina na ovogodišnjoj Sinergiji. Nadamo se da će i dalje biti prilike za talentovane đake i nastavnike da pokažu šta znaju, kao i za unapređenje obrazovnih inicijativa kako bi se unapredilo obrazovanje u čitavoj Srbiji. Imamo uverenja iz Microsofta da će se to i dogoditi, te da će EDU dan postati standardna praksa koja bi vremenom trebala da preraste u tradiciju. Sveukupno, reč je o izrazito pozitivnom pomaku u strategiji Microsofta, i uvereni smo da će u narednim godinama biti još mnogo povoda za ovako lepe priče.

Komentari

0 Dodaj komentar

Sinergija 16: U znaku biznisa

Datum 17: Data centri i infrastruktura

10604
10605
10606
10607
10608
10609