99,7 odsto Windows Phone 8 aplikacija radi na uređajima sa 512MB RAM-a

Današnje predstavljanje Lumia 625 smartfona koji dolazi sa "samo" 512MB RAM-a, kao i masovna prodaja Lumia 520 uređaja, postavilo je pitanje da li je 512MB memorije dovoljno za aplikacije. Po svemu sudeći, izgleda da jeste. Sajt "All About Windows Phone", koji prati sve vezano za ovaj operativni sistem, sproveo je istraživan

Današnje predstavljanje Lumia 625 smartfona koji dolazi sa “samo” 512MB RAM-a, kao i masovna prodaja Lumia 520 uređaja, postavilo je pitanje da li je 512MB memorije dovoljno za aplikacije. Po svemu sudeći, izgleda da jeste. Sajt “All About Windows Phone”, koji prati sve vezano za ovaj operativni sistem, sproveo je istraživanje kako bi otkrio koliko ima WP8 aplikacija koje su nekompatibilne sa 512MB uređajima. Od gotovo 150,000 aplikacija u Windows Phone 8 Store-u, svega njih 331 je nekompatibilna sa low-end uređajima. To znači da je 99,76 odsto aplikacija moguće koristiti na WP8 uređajima sa 512MB RAM-a. Oni koji se plaše da igre spadaju u kategoriju najnekompatibilnijih, jer traže najviše memorije, takođe mogu da odahnu. Prema istraživanju, svega 0,36 odsto igara je nekompatibilno sa 512MB uređajima. Na stranu to što među nekompatibilne spadaju i one igre koje su najvažnije i najkvalitetnije (N.O.V.A 3, Mass Effect: Infiltrator, Halo: Spartan Assault i druge), mnoge igre dobijaju apdejte kako bi bile kompatibilne sa slabijim uređajima (najsvežiji primer je Temple Run, a sledećeg meseca to će biti i Halo).  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi