939 protiv AM2 - memorijske performanse

Kao što znate, K8 procesori u velikoj meri zavise od podrške dobrih memorijskih modula, te je stoga poželjno imati što bržu memoriju sa niskom latencijom i oštrim tajminzima. Stoga se postavlja logično pitanje koliko bi mogao biti korak unazad prelazak na DDR2 tehnologiju (koja podrazumeva module sa nešto većom latencijom i labavim tajminz

Kao što znate, K8 procesori u velikoj meri zavise od podrške dobrih memorijskih modula, te je stoga poželjno imati što bržu memoriju sa niskom latencijom i oštrim tajminzima. Stoga se postavlja logično pitanje koliko bi mogao biti korak unazad prelazak na DDR2 tehnologiju (koja podrazumeva module sa nešto većom latencijom i labavim tajminzima od onih koje ostvaruje DDR1 memorija) od strane AMD-a sa novom AM2 platformom. Zna se već da AM2 blago nadmašuje socket 939 platformu kada su ukupne performanse u pitanju, ali kakva je situacija ako se izolovano posmatra situacija sa memorijom? U pokušaju da odgonetne ovu dilemu Anandtech je sučelio 939 platformu sa brzom DDR400 2-2-2 memorijom sa AM2 platformom koja je koristila DDR2 module u nekoliko različitih setovanja. Kompletan članak možete pronaći na ovoj adresi.

Izvor: Anandtech

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi