8000 tužbi zbog deljenja muzičkih fajlova

Organizacija International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), koja se bavi zaštitom autorskih prava svojih klijenata iz muzičke industrije širom sveta, saopštava da je podigla preko 8000 tužbi protiv delilaca fajlova širom sveta. Tužbe su podnete u 17 zemalja - tu su Argentina, Austrija, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Hong

Organizacija International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), koja se bavi zaštitom autorskih prava svojih klijenata iz muzičke industrije širom sveta, saopštava da je podigla preko 8000 tužbi protiv delilaca fajlova širom sveta. Tužbe su podnete u 17 zemalja – tu su Argentina, Austrija, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Hong Kong, Island, Irska, Italija, Holandija, Portugalija, Singapur i Švajcarska. Po prvi put su slične tužbe podnete u Meksiku, Poljskoj i Brazilu. IFPI navodi da je prosečna cena vansudskog poravnanja iznosila oko 3030 dolara u dosadašnjih 2300 slučajeva koje je ova kompanija rešila u svoju korist, a da se očekuje slično i sada. Tuženi su navodno koristili eDonkey, BitTorrent, DirectConnect, Gnutella, Limewire, WinMX i SoulSeek da bi došli do muzike. Istraživači navode da je više od trećine roditelja upozorilo svoju decu da ne smeju ilegalno skidati muziku.

Izvor: The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi