70 odsto svetske populacije koristiće pametne telefone do 2020.

Novo istraživanje kompanije Ericsson „Mobility Report“ pokazuje da će do 2020. godine broj pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona značajno porasti

Novo istraživanje kompanije Ericsson „Mobility Report“ pokazuje da će do 2020. godine broj pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona, biti dupliran i da će dostići 6,1 milijardi. Takođe, istraživanje pokazuje da će do iste godine čak 70 odsto svetske populacije koristiti pametne telefone, a da će samo u Evropi biti 830 miliona tih uređaja. Očekivanja su da će do 2020. godine 90 odsto celokupne populacije biti pokriveno mobilnim broadbandom.
U prvom kvartalu 2015. godine, broj mobilnih pretplatničkih ugovora iznosio je 7,2 milijarde, uključujući 108 miliona novih od početka ove godine. Uz porast broja pretplatnika ide i povećan transfer podataka u mreži, a predviđanja su da će se do 2020. on povećati za 10 puta, a 80 odsto saobraćaja će ostvarivati pametni telefoni. Video saobraćaj će i dalje nastaviti da raste i to 55 odsto na godišnjem nivou.
ericsson2_1.jpg
Što se tiče mobilnog saobraćaja u Evropi, predviđa se da će mesečna potrošnja biti viša od 6 ExaBytea, što je osam puta više nego u 2014. U prilog tome ide i podatak da će se količina korišćenih podataka, po jednom pametnom telefonu, povećati sa današnjih 1,2 GB na skoro 6,5 GB mesečno do 2020.
Izvor: Ericsson
Sve informacije vezane za Ericsson, možete pogledati na Ericsson hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi