6600 grafička karta opremljena sa 512 MB memorije - ima li koristi!?

XFX je ponudio tržištu novi model GeForce 6600 kartice opremljen sa 512 MB DDR2 memorije. U pitanju je PCI Express model, memorija je Elixir 3ns, sa Dual DVI priključcima. Poseduje 8 pikselnih pajplajnova i 3 vertex shader-a. Memorijski interfejs je 128-bitni, a taktovi karte iznose 450 Mhz za jezgro i 560 Mhz za memoriju. Pitanje je koliko ovak

XFX je ponudio tržištu novi model GeForce 6600 kartice opremljen sa 512 MB DDR2 memorije. U pitanju je PCI Express model, memorija je Elixir 3ns, sa Dual DVI priključcima. Poseduje 8 pikselnih pajplajnova i 3 vertex shader-a. Memorijski interfejs je 128-bitni, a taktovi karte iznose 450 Mhz za jezgro i 560 Mhz za memoriju. Pitanje je koliko ovakvim kartama znači ovolika količina memorije pošto GPU ionako nije dovoljno snažan da izdrži toliko opterećenje i toliki protok!? Međutim, ispostavlja se da dodatna količina memorija pomaže ovoj karti da ostvari nešto bolje rezultate od standardnih u testovima u kojima su uključena dodatna opterećenja, poput anizotropnog filtriranja i antialiasinga. Pored toga, ovaj konkretan model je bio odličan overkloker, te je stoga karta dobila status "Worth Buy", odnosno dobre kupovine. Više detalja pročitajte u samom testu.

Izvor: VR-Zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi