5770x2 uskoro na tržištu

 

Kartica će posedovati dva CrossFire konektora, što znači da će biti moguće upariti ih sa dodatnim karticama iz Radeon HD5700 serije u TriFire i QuadFire kombinacijama, kao i hladnjak veoma velikih dimenzija, sa dva ventilatora prečnika 90mm koji bi trebali da obezbede više nego dovoljan protok vazdu

 

Kartica će posedovati dva CrossFire konektora, što znači da će biti moguće upariti ih sa dodatnim karticama iz Radeon HD5700 serije u TriFire i QuadFire kombinacijama, kao i hladnjak veoma velikih dimenzija, sa dva ventilatora prečnika 90mm koji bi trebali da obezbede više nego dovoljan protok vazduha preko velikog broja aluminijumskih rebara.
Kada su radne frekvencije u pitanju, Juniper čipovi će raditi na, za Radeon HD5770 kartice uobičajenih, 850MHz, a memorijski čipovi na 4800MHz. Ipak, pravo iznenađenje predstavlja činjenica da je na PCB-u ostavljen samo jedan 6-pinski PCIe konektor za dodatno napajanje ovog grafičkog akceleratora, što znači da je potrošnja deklarisana na oko 150W, budući da ovaj konektor može kartici da isporuči 75W, dok ista količina može stići preko PCIe x16 podnožja. Radeon HD5770 je, poređenja radi, deklarisan na potrošnju od 108W. Kada su opcije za povezivanje u pitanju, tu nema previše iznenađenja, i Radeon HD5770x2 će biti opremljen sa dva DVI i po jednim HDMI i DisplayPort priključkom.

Još uvek nije poznata cena ove grafičke kartice, kao ni da li će se pojaviti na drugim tržištima sem kineskog.

Izvor: TechPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi