500 GB hard diskovi - uporedno

GamePC stavlja na probu gotovo sve modele hard diskova kapaciteta od 500 GB koji postoje na tržištu. Sa testa su jedino izostali Fujitsu i Samsung modeli, dok su tu bili Hitachi Deskstar 7K500, Maxtor DiamondMax 11, Seagate Barracuda 7200.9 i Western Digital Caviar SE16. Neki od ovih modela su veoma dugo prisutni na tržištu (gotovo 6 meseci) d

GamePC stavlja na probu gotovo sve modele hard diskova kapaciteta od 500 GB koji postoje na tržištu. Sa testa su jedino izostali Fujitsu i Samsung modeli, dok su tu bili Hitachi Deskstar 7K500, Maxtor DiamondMax 11, Seagate Barracuda 7200.9 i Western Digital Caviar SE16. Neki od ovih modela su veoma dugo prisutni na tržištu (gotovo 6 meseci) dok je druge tržište tek nedavno ugledalo. Kao najsporiji na testu se pokazao, na blago iznenašenje testera, Maxtor Diamondmax 11 model, kome nije pomoglo to što poseduje identične specifikacije poput konkurencije SATA2-300, 7200rpm, 16MB keša i 4 ploče – u gotovo svim testovima je bio na začelju. Western Digital Caviar SE16 se izdvojio, kako po performansama tako i po svojoj povoljnoj ceni koštanja, dok je tik iza njega Seagate sa svojim modelom Barracuda 7200.9. Kompletan test možete pronaći na ovoj adresi.

Izvor: GamePC

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi