324 miliona dolara ukradeno sa blockchain platforme Wormhole

Kompanija je hakerima ponudila 10 miliona dolara za vraćanje ukradenih sredstava

 
Wormhole, popularni blockchain bridge, potvrdio je u sredu uveče da su hakeri ukrali kripto-imovine u vrednosti od 324 miliona dolara.Platforma služi kao most između različitih blok lanaca i omogućava korisnicima da prenose kriptovalute. Kompanija je u seriji tvitova potvrdila da je 120.000 wETH ukradeno sa platforme i da je mreža prekinuta zbog održavanja dok su istraživali potencijalnu eksploataciju.Na veb lokaciji platforme nalazi se poruka „Portal je privremeno nedostupan“, ali nema druge poruke. Istraživači su pronašli dokaze o transferu od 80.000 ETH iz Wormhole-a, kao i još 40.000 ETH koje je haker prodao.Tom Robinson iz kompanije Elliptic podelio je poruku od Certus One, kompanije koja stoji iza Wormhole-a, hakeru nudi 10 miliona dolara za detalje o eksploataciji i vraćanje sve kriptovalute.Kompanija je saopštila da je ranjivost zakrpljena i da je mreža podignuta. Više istraživača je objavilo detaljne teme koje objašnjavaju ranjivost koju je haker iskoristio.Jump Capital, koji je kupio Certus One u avgustu 2021. godine, nije odgovorio na zahteve za komentar. Kompanija je takođe investirala u kripto platformu AscendEKS, koja je 11. decembra pretrpela hakovanje od 77,7 miliona dolara. Pre samo pet dana, Kubit Finance je preko Tvitera molio hakere da vrate više od 80 miliona dolara koje su im ukradene.Nedavni hakovi nastavljaju niz napada na DeFi platforme koji su se desili tokom prošle godine. Chainalysis je saopštio da je najmanje 2,2 milijarde dolara potpuno ukradeno iz DeFi protokola 2021.Napad na Wormhole je drugi najveći prijavljeni hak nakon što je u avgustu Poly Network prijavio da je neko ukrao 611 miliona dolara sa njihove platforme. Bitmart je početkom decembra izgubio 196 miliona dolara. Opširnije na ZD Net.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi