Greška

Došlo je do greške.

Cooler Master Wake Up Folio

21.11.2012 08:00 | 0 Mobile
Cooler Master Wake Up Folio

Prenosive uređaje kao što su tableti ili smartfoni često želimo da zaštitimo od ogrebotina ili lomljenja, tako da sve veći broj ljudi praktikuje kupovine neke vrste futrole. Ovoga puta vam predstavljamo proizvod firme Cooler Master, multifunkcionalnu futrolu za iPad, koja nosi ime Wake Up Folio. Ona će sprečiti da se ekran i zadnja strana vašeg tableta grebu, ali će mu i povećati korisnost, postavljajući ga horizontalno uspravno

Cooler Master Wake Up Folio

Dragoljub Radovanović

Cooler Master nam je svakako poznata firma, jer se radi o brendu koji postoji već dvadeset godina. Većini je poznato da se oni bave kompjuterskim hardverom, tačnije kulerima, postoljima za hlađenje laptopova, napajanjima i kućištima, ali od nedavno i life style linijom periferija pod imenom CM Mobile. Među takvim proizvodima nalazi se i Wake Up Folio, futrola za iPad kojom ćemo se baviti ovom prilikom.Cooler Master Wake Up Folio je multifunkcionalna futrola, koja vašem iPad-u nudi zaštitu od ogrebotina ili ublažava posledice pada, ali ujedno mu povećava i korisnost - nešto o čemu ćemo diskutovati kasnije u tekstu. Vlasnici prve generacije iPad-a će morati da potraže neki drugi model, ali druga, treća, a ujedno i četvrta generacije su kompatibilne sa ovom futrolom. Wake Up Folio je prvenstveno bio dostupan u 10 varijanti boja, ali od nedavno su predstavljene i luksuzne Carbon varijante, koje su nam ustupljene od strane Cooler Master-a na test, kako bi ih isprobali kako deluju u praksi.
Cooler Master Wake Up Folio Carbon, dolazi u tri varijante boja - ponoćno crna, srebrno bela i zlatno bronzana. Materijali od kojih su izrađene ove futrole su polikarbonit, što je zvučniji naziv za plastiku, poliuretan i mikrofiber. Spoljašnja prednja i zadnja strana sadrže teksturu karbona, dok je njena unutrašnjost obložena mikrofiberom, kako bi se sprečilo grebanje vašeg iPad-a.
Pored zaštite koju ova futrola pruža, prisutne su i neke mogućnosti koje proširuju upotrebljivost iPad-a. Baš kao i kod Apple-ovog Smart Cover-a, u Wake Up Folio model su ugrađeni magneti, pomoću kojih jednostavnim otkrivanjem futrole uključujete ekran, dok ga zaklapanjem isključujete. Još jedna stvar koja je ista kao kod Smart Cover-a je mogućnost savijanja prednje strane futrole u trougao, kako bi tablet postavili u ugao koji lakši za unos teksta, ili postavljanja uspravno u horizontalnoj orijentaciji kao kod postolja. Uz futrolu takođe dobijate i stajlus olovčicu koja ima gumeni vrh, koja je korisna za crtanje, unos teksta, surfovanje, ili generalnu navigaciju kroz interfejs tableta.


U praksi

Cooler Master nam je na test ustupio sve tri varijante boja u kojima Wake Up Folio Carbon - ponoćno crna, srebrno bela i zlatno bronzana. One su lepo upakovane u providnu tanku plastiku, preko koga ide kartonski deo. Na pakovanju je jasno istaknuto da se radi o Carbon teksturi, i jasno se bez otvaranja dobija ideja o nijansama futrola.Na zadnjoj strani kutije možete videti ilustracije o teksuri futrole, stajlus olovčici koja dolazi uz nju, različite pozicije gledanja i naravno Wake Up/Sleep funkcija, koja je jedna od bitnijih stvari.Samu futrolu smo iz kutije izvadili veoma lako, ali je vađenje olovčice pomalo zakomplikovano, tako da smo se malo pomučili dok smo je oslobili iz plastike. Gledanjem sa prednje strane, Wake Up Folio dosta podseća na Smart Cover, što zapravo i piše na kutiji, ali ono što je različito u poređenju sa Apple-ovim proizvodom je to što ova futrola takođe nudi i zaštitu za leđa iPad-a. Svi mi znamo koliko je aluminijum podložan grebanju, tako da je Cooler Master Wake Up Folio ipak superiornija varijanta, ako želite da lepo zaštitite svoj iPad.

Unutar futrole smo zatekli beli zaštitni sunđer i garanciju. Uklanjanjem sunđera vidimo da je unutrašnjost futrole obložena mikrofiberom, tako da je vaš iPad zaštićen od grebanja o plastiku. Okretanjem zadnje strane futrole vidimo Cooler Master logo, veliku površinu koja ima karbon teksturu, plastične delove sa isečcima, kako bi se dobio pristup dugmićima i konekcijama vašeg iPad-a. Kvalitet izrade je bio na veoma visokom nivou, nije bilo oštrih ivica i plastika na leđima je delovala kvalitetno.
Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Telenor MiFi (HUAWEI E560)

Test: Telenor MiFi (Huawei E5220)

10104
10105
10106
10107
10108
10109