Greška

Došlo je do greške.

Budi baš TI deo Benchmark tima!

20.12.2017 17:15 | 11 Biznis IT
Budi baš TI deo Benchmark tima!

Tražimo novog člana Benchmark redakcije! Poznaješ li dešavanja na tržištu, želiš da budeš prvi koji će isprobati nove uređaje? Voliš da prenosiš utiske, da prvi izveštavaš? Misliš da znaš bolje od ostalih? Pa pokaži jesi li ili nisi!!!

Benchmark (www.benchmark.rs) je najveći domaći informativni portal posvećen informacionim tehnologijama, računarima, komunikacijama, multimedijalnoj zabavi i uređajima, kao i primeni svega nabrojanog u svakodnevnoj praksi.

Potrebna su nam nova lica i nov entuzijazam! Ukoliko ga gajite i smatrate da možete da doprinesete, volite da se družite sa tehnologijama i želite da budete prvi koji će biti u kontaktu sa najzanimljivijim uređajima današnjice, ovo bi mogla biti odlična prilika za vas. Potrebne su nam osobe koje dele našu ljubav prema nabrojanim temama, kao i prema novinarstvu koje se bavi informacionim tehnologijama. Raspisujemo konkurs za sledeće radno mesto:

Novinar - urednik

Opis posla:

- Pisanje članaka

- Pisanje vesti

- Obrada tekstova

- Aktivna kontribucija u uređivanju sajta

 

Kandidati bi trebalo da ispunjavaju sledeće uslove: 

- Osoba odgovarajućih sposobnosti sa natprosečnim interesovanjima u domenu IT sfere

- poznavanje IT dešavanja u svetu i kod nas

- Odlično poznavanje engleskog jezika

- Kreativnost i požrtvovanost

- Odgovornost i sposobnost za timski rad (ovo nije "fraza" već istinski uslov)

- Volja za daljim napretkom i usavršavanjem

- Sistematičnost, analitičnost i praktičnost u radu

- Poželjno poznavanje i aktivno korišćenje društvenih mreža

- Poželjno iskustvo u web novinarstvu

 

Rok za konkurisanje: 10.01.2018.

Napomena: Benchmark sajt (www.benchmark.rs) pokriva širok dijapazon tema iz IT sfere, to su: Hardver, Softver&Internet, Multimedija, Mobile, Games i Biznis IT/Rešenja. Obavezno naznačiti sferu interesovanja i izneti ličnu procenu u kojoj rubrici smatrate da biste najviše mogli da doprinesete, odnosno koji tipovi sadržaja su vam najinteresantniji. Od kandidata očekujemo da budu upoznati sa sajtom i dobro upoznati sa oblastima/temama koje Benchmark pokriva.

Zainteresovanim kandidatima nudimo različite modalitete saradnje, zapošljavanja i učestvovanja u skladu sa potrebama, željama i dogovorom. Mogući su razni vidovi saradnje, u svojstvima od honorarnog saradnika do stalno zaposlenog. U slučaju visokog stepena obostranog zadovoljstva pokazanim performansama i učinkom, otvoren prostor za dalji napredak.

Zainteresovani kandidati bi trebali da do 10.01.2018. na adresu urednik@bench.rs u sklopu prijave pošalju:

- Kratak CV

- Motivaciono pismo

- Primer 5 aktuelnih vesti iz oblasti koje sajt pokriva (ne pisati vesti u dve rečenice jer ćete se samoeliminisati)

- Najmanje 1 članak/test iz oblasti koje sajt pokriva (vaš je izbor da li ćete pisati članak o Linuxu ili testirati telefon, matičnu ploču ili monitor, pišite o onome gde mislite da ste najbolji i potrudite se da to izgleda dobro)

Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Na razgovor će biti pozvani samo kandidati koji uđu u uži izbor nakon pregledanih prijava

Off the records: ovaj konkurs nije objavljen reda radi. Nemojte gubiti vreme i slati prijave tek da bi ih poslali. Ideja ovog konkursa je isključivo dalje jačanje Benchmark tima pojedincima čije znanje, volja, ideja, mogu dalje da unaprede kvalitet izveštavanja Benchmark sajta. U potrazi smo za novim snagama, mladim ljudima koji izuzetno vole i iznad svega veoma dobro poznaju materiju, osobama koje će doneti "razliku". Ovo nije konkurs na koji treba da šaljete dosadna motivaciona pisma pisana po šablonima i sugestijama sa interneta. Trebaju nam "pravi igrači" koji mogu odmah da uskoče u tim, možda bi bilo pretenciozno reći da tražimo bolje od nas samih, ali uvereni smo da među našim posetiocima ima onih koji žive i dišu za tehnologije, vole da zapnu i ne gledaju u sat da li je 10 do 5! Samo takvim pristupom, sa puno entuzijazma, možemo ostvariti ciljeve i biti bolji, pronaći pravo mesto za nekoga od vas.

Ukoliko baš vas pozovemo na razgovor, budite ono što jeste - budite opušteni i vedri. Budite normalni. Ne pokušavajte da nas previše impresionirate: budite sigurni da smo videli mnogo toga u svom životu i nećete nas na taj način oboriti sa nogu. Treba nam na prvom mestu normalna osoba, koja voli to što radi, osoba sa kojom mi prvi treba da provodimo svaki radni dan. Osoba koje ume da se smeje, koja ne smara i ne zakera, koja ne pita "zašto ja", koja nema problem da ostane sa nama kada gori i da - persona koja zna a nije opterećena time na bilo koji način, treba nam onaj sa kojim radni dan nije težak kao crna zemlja. I to je ono najvažnije, trebaju nam kvalitetni ljudi, svaka rupa u znanju da se nadoknaditi, ali lošeg čoveka popraviti ne umemo!

Šta vam mi nudimo? Najlepši i inajinteresantniji radni ambijent u branši, komunikaciju i rad sa normalnim ljudima, mogućnost da budete prvi u dodiru sa najnovijim uređajima, da potencijalno svakog februara budete u Barseloni a septembra u Berlinu a između toga možda još po negde. Nudimo vam mogućnost da radite za najznačajniji IT medij u regionu i da budete deo svega toga. Mogućnost da se razvijate...sve ostalo zavisi od vas i pretpostavke da smo mi pametno odabrali kada smo birali vas.

Nadamo se da si baš ti naš novi član Benchmark redakcije!

Peca Administrators postova: 2063
Citiram korisnika: DusanPostovani, s obzirom da nemam iskustva u pisanju ovakvih tekstova, kao ni u testiranju uredjaja i slicno, da li je moguce da konkurisem na ovaj oglas? Oduvek me je zanimalo igranje igrica, testiranje mobilnih telefona i raznih aplikacija (u okviru Windows i Android platformi), a s obzirom da sam kreativan, volim i da razvijam ideje koje bi se mogle pretociti u kompjuterske igre. Pisao sam clanke za slot igrice, ako je to od nekog znacaja... Imam dara za pisanje i trudim se da pratim IT dostignuca, pa bih voleo da znam imam li ikakve sanse za ovakav jedan posao? Hvala
Dragi Dusane, nama trebaju saradnici koji mogu odmah da se ukljuce u rad i daju kvalitetni doprinos izvestavanju. Mozda u nekom momentu bude nekog prostora za pocetnike, koje bi sacekali i obucavali, u ovom momentu ne
balsa Član postova: 569
S tim što vi tu reč niste upotrebili ni kao ekonomski ni kao pravni termin, već ste je, jednostavno, lenjo preuzeli iz engleskog da označite ono što se običnim jezikom oduvek zvalo - doprinos.
Alister Član postova: 3688
Citiram korisnika: vamosalaplayaŠta znači kontribucija?
Zajednički prinos naziva se kontribucija.Iako ne predstavlja reč koja se svakodnevno čuje, pojam kontribucija dobija sve više na značaju, te se sve češće spominje u medijima. U slučaju da ste čuli za ovu reč, a ne znate šta znači, sledi objašnjenje.Etimologija nas uči da je sam termin kontribucija potekao od latinske reči contributio, što znači doprinos, učešće, udeo. Najjednostavnije rečeno kontribucija predstavlja zajednički prinos.U ratu, kontribucija se koristi da označi novčane i druge isplate koje dobija pobednička država. Reč je o prisilnom davanju koje se nameće državi, vladi ili stanovništvu pobeđenje zemlje.U ekonomskoj i pravnoj terminologiji kontribucija se definiše kao međunarodno ugovorena suma koja se isplaćuje posle rata pobedničkoj i napadnutoj državi. Obično je određena mirovnim ugovorima, a ako se ne isplati u dogovorenom roku moguće je uvesti različite sankcije
vamosalaplaya Član postova: 422
Šta znači kontribucija?
Dusan Neregistrovan korisnik
Postovani, s obzirom da nemam iskustva u pisanju ovakvih tekstova, kao ni u testiranju uredjaja i slicno, da li je moguce da konkurisem na ovaj oglas? Oduvek me je zanimalo igranje igrica, testiranje mobilnih telefona i raznih aplikacija (u okviru Windows i Android platformi), a s obzirom da sam kreativan, volim i da razvijam ideje koje bi se mogle pretociti u kompjuterske igre. Pisao sam clanke za slot igrice, ako je to od nekog znacaja... Imam dara za pisanje i trudim se da pratim IT dostignuca, pa bih voleo da znam imam li ikakve sanse za ovakav jedan posao? Hvala

Kako Microsoft vidi budućnost - Press Chat sa Majklom Kogelerom (Video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609