Greška

Došlo je do greške.

Benchmark u Amsterdamu: AMD Kaveri Tech Day

05.06.2014 14:20 | 0 Biznis IT
Benchmark u Amsterdamu: AMD Kaveri Tech Day

Kako vreme pokazuje, APU kao koncept predstavlja sve jače uporište kompanije AMD. Kombinacija snažnih procesora i grafičkih procesora koji mogu da stanu rame uz rame sa nižom srednjom klasom diskretnih grafičkih karti su pun pogodak u svim kategorijama gde cena predstavlja jednu od bitnijih stavki. Pored očiglednog uspeha u desktop segmentu, APU je svakako sve interesantniji u mobilnoj primeni gde kompanija vidi ogroman prostor na tržištu za svoje proizvode. AMD tvrdi da sa Kaverijem u mobilnom segmentu stiže još bolja ponuda, veće mogućnosti, naprednije performanse i niža potrošnja, a u sve to smo se uverili na zvaničnoj prezentaciji u Amsterdamu

Benchmark u Amsterdamu

Nebojša Todorović

Odluka da se ovako bitna prezentacija obavi u Amsterdamu je potekla iz logističkih razloga. Amsterdam je pozicioniran tako da mnoge kompanije biraju upravo ovaj grad kao glavno sedište za ceo evropski region. Nama se ova odluka dopala, jer osim toga što je ovaj grad jedan od poslovnih centara Evrope, on predstavlja jedno od boljih mesta za život, ali i provod. Iako smo u Amsterdamu proveli svega dva dana, moramo priznati da smo se odlično proveli. Ovaj grad je prepun stvari u kojima možete uživati, bilo da vas interesuje arhitektura, muzeji, šoping ili samo noćni provod. Amsterdam može da ponudi sve navedeno i mnogo više od toga i zaista predstavlja pravu turističku Meku. 

Vratimo se na razlog zašto smo se našli u Amsterdamu na prvom mestu. AMD je organizovao Kaveri Tech Day u nekoliko velikih gradova širom sveta kako bi predstavio novu postavu Kaveri baziranih APU-a namenjenih prenosnim uređajima, a glavnu reč su vodili Saša Marinković, Joerg Roskowetz, Terry Makedon i drugi vodeći ljudi kompanije. Kao što smo već rekli, koncept ovih proizvoda je idealan za upotrebu u tankim, ali i klasičnim laptopovima, jer nudi grafičke performanse daleko iznad onoga što konkurencija ima da ponudi. Pritom, za razliku od prenosnika sa diskretnim rešenjem, APU ima prilično nizak nivo potrošnje što je jedan veliki plus. Čak i slabije diskretne grafičke karte imaju poveću potrošnju čime se skraćuje autonomija koja predstavlja veoma bitnu stavku kada kupujete prenosni PC.


HP Lab University 2005, Tenerife, Španija

Reportaža: Sony Xperia Z1 događaj - Zagreb, 04.10.2013.

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609