Greška

Došlo je do greške.

Benchmark: novi awardi Benchmark sajta

23.07.2014 10:00 | 0 Info
Benchmark: novi awardi Benchmark sajta

Sa novim sajtom smo zaokružili mnogo stvari - obraćamo se svim ciljnim grupama, širimo spektar Benchmark ponude kao medija, integrišemo sve što Benchmark nudi u jedinstveni servis gde će svi moći da dođu da prate informacije, testove, dobiju preporuku za kupovinu i kupe konkretne uređaje. Istovremeno, zaokružena je i priča o priznanjima našeg sajta.

Vremena se menjaju, proizvodi se menjaju i sasvim je logično da se i priznanja menjaju, dopunjuju. Nekada davno, imali smo samo dve nagrade-priznanja za sve proizvode koje smo testirali i isprobavali. Danas je broj nagrada porastao na sedam, sa šest koliko ih je bilo aktuelno u prethodnoj verziji sajta. Svima je verovatno jasno koliko nagrade znače kako kompanijama i partnerima, tako i čitaocima.

Stoga, šta je novo? Pre svega, dizajn nagrada je nov. One se jasno ističu, kombinacijom boja su dosta "upadljivije", a treba reći da smo se rukovodili principom da ne trebaju da izgledaju dopadljivo samo dok su na "beloj pozadini" već i da deluju jasnije i uočljivije u situacijama kada su "nalepljene" na slike konkretnih proizvoda, što je kod starih priznanja bilo nedovoljno izraženo. Dakle, bitno nam je bilo da priznanja dodatno istaknemo kroz novi dizajn. No, treba objasniti konkretne awardove, uključujući i novajliju, Benchmark Approved. Verujemo da ćete biti zadovoljni obrazloženjima, kada se i koje od naših novih priznanja daje određenoj vrsti proizvoda...

 

editors_choice.png 

 

”Editor's choice” predstavlja najviše priznanje Benchmark sajta. Dodeljuje se u izuzetnim situacijama kada predstavljeni uređaj svojim tehnološkim inovacijama, vrhunskim karakteristikama, kvalitetom i performansama ostavlja konkurenciju za sobom. Ova nagrada nema nikakve veze sa cenom proizvoda, označava uređaj koji jednostavno predstavlja sam vrh ponude. Posebnu težinu ima u uporednim testovima uređaja sličnih ili identičnih specifikacija.

 

hi_recom.png

 

”Highly recommended” predstavlja jedno od značajnih priznanja Benchmark sajta. Ovo priznanje se dodeljuje uređajima koji zaslužuju apsolutnu preporuku Benchmark sajtaa. Dodeljuje se u situacijama kada se uređaj na našem testu dokazao natprosečnim karakteristikama, pouzdanošću u radu...Ne može svaki kvalitetan uređaj da dobije najviše priznanje, ali takve uređaje svejedno treba istaći jer su na sebe privukli pažnju svojim odličnim osobinama.

 

Inovat_techn.png

 

”Innovative tehnology" dodeljuje se uređajima koji posebnim tehnološkim rešenjima predstavljaju sam vrhunac tehničkih dostignuća. Ona ne moraju biti vezana za ponašanje uređaja u celini i mogu biti dodeljena i na osnovu toga što donose određenu inovativnu, upotrebljivu tehnologiju, ili briljiraju u određenom aspektu svog rada u takvoj meri da se u tom segmentu izdvajaju od konkurenata, najčešće po naprednoj osobini ili odličnoj upotrebljivosti.

 

adv_design.png

 

”Advanced design” nagrada jeste jedna od onih na koje se u poslednje vreme pridaje posebna pažnja, iako je odavno uspostavljena. Ona na poseban način odaje priznanje prvenstveno novom dizajnerskom, ali takođe i blažem tehnološkom unapređenju proizvoda. Nekada je dizajn posmatran kao usputna stavka, no, svi znamo koliko u današnje vreme kupci obraćaju pažnju na ovaj aspekat rada proizvoda.

 

extreme_over.png

 

”Extreme overclocker” je još jedno od karakterističnih priznanja koje smo koristili. Overclocking je na neki način i svojevrsna sportska disciplina, a odlikama svojih komponenti u ovom segmentu proizvođači ne samo da se hvale, već je u pojedinim situacijama to i jedini način diferencijacije između njihovih proizvoda. Stoga je logično da se mogućnosti podizanja performansi iznad nominalnih granica na poseban način pominju, pa i nagrade...

 

best_buy.png

 

”Best buy” je jedna od ranije ustanovljenih nagrada Benchmark sajta a njeno ime samo govori o njenoj svrsishodnosti. Njome se nagrađuju uređaji koji u svojoj klasi nude najbolji odnos cene, kvaliteta i performansi. Ona predstavlja jasnu sugestiju potencijalnim kupcima u smislu preporuke i pravilnog odabira željene komponente. Najčešće se dodeljuje na uporednim testovima srodnih komponenti i njen cilj jeste da ponudi pravu preporuku, primerenu potrošaču na ovim prostorima.

 

value_for_money.png

 

”Value for Money” je kod prethodnog redizajna bio novajlija. Radi se o priznanju koje bi najadekvatnije bilo prevesti kao ”Dobra kupovina”. Veliki broj sličnih proizvoda solidnog i visokog kvaliteta na tržištu je uslovio neophodnost njegovog uvođenja. Za razliku od "Best Buy" priznanja, koje se može dodeliti samo jednom uređaju,”Value for Money”nema tih ograničenja.

 

Approved.png

 

"Benchmark approwed" je novitet među priznanjima našeg sajta, te ćemo o njemu reći nešto više. Verovatno vam je svima jasna orijentacija celog sajta ka servisu koji će se obraćati i entuzijastima, i novajlijama, i povremenim pratiocima IT dešavanja, baš kao i onima koje IT dešavanja ne zanimaju, te ka potencijalnim kupcima i pomoći prilikom kupovine. Stoga je bilo potrebno uvesti priznanje koje, u suštini, treba da predstavlja dobar uređaj, a da ne spada niti u jednu od gore pobrojanih stavki. Danas sve češće imamo situaciju da se razlike među uređajima rapidno smanjuju, te se i kriterijumi po kojima dodeljujemo priznanja uistinu lome u sitna crevca. Ploče ostaju bez priznanja zbog grafički nešto bolje rešenog BIOSa konkurenta, tableti zbog toga što je kamera kod rivala nešto bolja iako realno niko neće snimati kamerom, video karte zbog toga što se protivnik par procenata bolje klokuje. Stoga nam je bio potreban jedan award koji će pokriti tu stavku.

Sve u svemu, postoji velika sličnost između Benchmark Approved i Value for Money priznanja, koja naizgled pokrivaju maltene iste oblasti. Koja je razlika između Value for Money i Benchmark Approved priznanja? Pa, recimo da je Value for Money izraženiji kod proizvoda koji gravitiraju ka nekoj ceni za koju postoji opšte mišljenje da je prihvatljiva ili idealna. Recimo, želite da kupite hibridni uređaj (2-u-1 tablet/laptop hibrid) kome je cena oko 50 hiljada dinara. U toj varijanti, postojaće jedan idealan izbor, dok će oni koji nude malo manje uz cenu od 40-45 hiljada biti idealni kandidati za Value for Money priznanje. Sa druge strane, oni koji bi nudili malo više uz cenu od 55-65 hiljada dinara bi pre bili kandidati za Benchmark Approved. Isto tako, ako biste želeli hibrid ultrabuka i luksuznog laptopa, kome cena gravitira ka nekih 100-120 hiljada dinara, ne bi bilo razložno potencijalnim kandidatima dodeljivati Value for Money priznanje, jer to nisu value proizvodi. Takvim uređajima je mnogo logičnije dodeliti Benchmark Approved priznanje.

Eco.png


"Eco" - evo i jedne "markice" koju ćete imati prilike da viđate u pojedinim situacijama: nije u pitanju nikakvo novo priznanje, već jednostavno želja da pojedine uređaje posebno istaknemo, tačnije rečeno, istaknemo njihove "zelene" osobine. Radi se naravno o uređajima koji karakterišu osobine poput posebne uštede energije, niskom nivoa zračenja, itd...

Da rezimiramo...

U svakom slučaju, sve nagrade unose određenu dozu kvaliteta u naše prikaze i daju smisao onome što radimo, jer nam pomažu da istaknemo uređaje koji zaslužuju da budu istaknuti. Verujemo da će novi award doneti novi kvalitet u naše prikaze, baš kao što je to bio slučaj u godinama iza nas. Nadamo se da će vama, našim dragim čitaocima, ali i partnerima i svima onima koji su zainteresovani za "legendu" naših nagrada, ovaj kratak članak pomoći i razjasniti tipologiju priznanja koja Benchmark sajt dodeljuje!

Stranice proizvođača na Benchmark sajtu

Benchmark: Vodiči za kupovinu