Greška

Došlo je do greške.

Benchmark na licu mesta: Samsung Galaxy S7 u Srbiji (video)

10.03.2016 20:51 | 2 Mobile
Benchmark na licu mesta: Samsung Galaxy S7 u Srbiji (video)

Nedugo nakon svetske premijere u Barseloni, Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge, zvanično su predstavljeni i na srpskom tržištu. Promocija je održana u klubu Ben Akiba u Beogradu, a prodaja kreće već 11. marta. Bili smo na licu mesta, kako bismo vam predočili atmosferu i upoznali vas sa planovima kompanije Samsung, kao i očekivanjima od nove generacije top modela - očekivanjima koja svakako nisu mala...

Filip Majkić

Samsung je puno uložio u svoje nove modele. Težeći najvišim standardima u mobilnoj industriji, novi telefoni se ističu po prefinjenom dizajnu, unapređenoj kameri, naprednim softverskim mogućnostima i jednostavnoj povezivosti sa velikim brojem proizvoda i usluga. Međutim, koliko je to opipljivo za buduće vlasnike? Pogledajte kako je lansiranje novih telefona u Srbiji proteklo, kao i izjavu gospodina Milana Vujovića, direktora marketinga kompanije Samsung za SEAD region.

 

 

Šta reći o novim telefonima? Dijagonala ekrana iznosi 5,1-inča kod Galaxy S7, odnosno 5,5-inča kod Galaxy S7 Edge. Kućište predstavlja gotovo savršen spoj metala i stakla u elegantnom i zaobljenom dizajnu, koji je dodatno unapređen na ivicama i na svim delovima gde se telefon može uhvatiti, tako da sada još bolje leži u ruci nego ranije. Dual Pixel kamera omogućava slikanje svetlijih i oštrijih fotografija, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja, a zahvaljujući tom tehnološkom iskoraku kamera nudi brže fotografisanje i preciznije automatsko fokusiranje. Dodatnu novinu predstavlja novi način rada pod nazivom Motion Panorama koji donosi pokret uobičajenim panoramskim fotografijama, dajući korisnicima intenzivnije iskustvo fotografisanja.

PredstavljanjeuSrbiji1.jpg


Samsungov novi Edge UX meni, dostupan na Galaxy S7 Edge, dodatno je unapređen zahvaljujući prečicama za omiljene aplikacije i funkcije kao što su pristup elektronskoj pošti, selfijima ili panoramskom načinu rada kao i mnoštvu drugih funkcija. Pored toga, Samsung promoviše čitav ekosistem svojih proizvoda, pa smo tako imali veliki naglasak na Gear VR iskustvu tokom same prezentacije. Osim na Gear VR, ističe se i mogućnost povezivanja novih telefona i na Gear S2 pametni sat. Svi prisutni na prezentaciji nove S7 linije imali su priliku da isprobaju nove sadržaje u domenu virtuelne realnosti uz pomoć novog telefona i Gear VR uređaja.

PredstavljanjeuSrbiji3.jpg


Verujemo da vas interesuje pre svega - podatak o ceni. Naime, preporučena cena je 88,999 dinara za Galaxy S7, odnosno 99,999 dinara za Galaxy S7 Edge. Iz kompanije smo dobili nezvanične navode da pretprodaja ide daleko bolje nego ranije, te da stoga oni očekuju, ako je suditi prema tom pokazatelju, da S7 dosta nadmaši prodajni učinak prethodnih generacija. Galaxy S7 ne doživljavamo kao obavezan apgrejd za vlasnike S6 generacije, ali za sve druge predstavlja itekakvo unapređenje i pomak, dramatičan iskorak, naročito kada imamo u vidu stvari sa kojima korisnik ostvaruje prvi kontakt - izrada, dizajn, kvalitet ekrana, fotografije. Naravno, za detaljan utisak moraćete da sačekate naš test, koji će uslediti u narednim danima.

PredstavljanjeuSrbiji1.jpg


Na narednoj strani možete pročitati lične utiske članova redakcije.

Utisci

Na samom kraju, želeli smo da izložimo naša razmišljanja o novom modelu, odnosno modelima. Podatke znate, videe ste gledali (ukoliko niste, podsećamo vas na naša dva hands-on videa iz Barselone), specifikacije uvek možete da pronađete. Međutim, lični utisak je nešto što se teško može dočarati, te smo stoga želeli da vam pojasnimo šta iz našeg ugla predstavlja Galaxy S7.

Dragoljub Radovanović, mobile urednik:

Još jedna generacija Samsunge Galaxy S serije, dogurali smo do broja 7, a verujemo da će biti još maksimum dva modela u ovakvoj nomenklaturi, jer je malo verovatno da će Samsung zalaziti u dvocifrene oznake. Prvi susret sa pomenutim imali smo u Barseloni na Samsung Unpacked događaju, i dok naizgled nije drastično drugačiji, opet smo sreli određene stavke koje nam se dopadaju. Vodootpornost koja je vraćena sa S5 modela, ponovno uključivanje microSD slota i možda naizgled ne toliko krucijalna stvar - smanjivanje “grbe” kod zadnje kamere.

Prethodne godine nam se S6 Edge više dopadao od klasičnog “flat” S6 modela, a ove godine imamo još više razloga da preferiramo S7 Edge varijantu. Pomenuta ima poveći 5.5-inčni ekran, ali upkos tome telefon ostaje vrlo kompaktan za tu dijagonalu. Primetili smo da su i zakrivljene ivice sada ugodnije, tačnije nisu više toliko “oštre” kao kod S6 modela, pa vrlo lepo leži u ruci. Opet poen za Edge, veća baterija od 3600 mAh. Kamera je dobila veće piksele, ali i smanjenu rezoluciju od 12MP, ostaje nam da to detaljno proverimo u našem testu, tačnije da li su noćne i dnevne fotografije boljeg kvaliteta. 

Iščekujemo nestrpljivo da nam oba modela budu ustupljena na test, nakon čega ćete svakako imati naše dosta opširnije utiske...

Filip Majkić, izvršni urednik: Novi smartfoni će predstavljati okosnicu sasvim novog pristupa kompanije Samsung, naročito po pitanju dizajna i izrade. Sa ove distance, mogli bismo čak reći da su S6 i S6 Edge predstavljali pilot projekte koji svoju punu realizaciju ostvaruju sa sedmom generacijom. Edge će, po svemu sudeći, generisati novu klasu uređaja, novi ekosistem u koji će Samsung primati kompanije po svom izboru, zahvaljujući fantastičnom konceptu ekrana na koji konkurencija neće pronaći odgovor.

S7, bilo u standardnoj, bili u Edge formi, predstavlja pravo zadovoljstvo kada je reč o držanju u ruci. Kombinacija stakla i metala daje sjajan osećaj, baš kao što vrhunske specifikacije daju odličan užitak u radu. Kamera, baterija, softver, sve je doživelo nova unapređenja. Kako stvari stoje, Samsung će dodatno osnažiti svoje prisustvo na Android tržištu. Zaista, kada se poredi S7 sa drugim top modelima raznih kompanija, deluje da je Samsung odmakao za nekoliko dužina. To je lični utisak koji ne mora svako da deli, ali valjda ne želite da vas lažemo, samo da bismo rekli nešto što će biti prijemčivije svačijem uhu? Petar Gredelj, glavni i odgovorni urednik:

Mislio sam da me malo toga u mobilnom svetu može oduševiti jer je sve već na neki način viđeno. Oni koji su ispratili naše izveštavanje iz Barselone mogli su primetiti našu (moju) jasnu impreisoniranost S7 modelom, gde naglašavam model koji u svom imenu nosi sufiks Edge. Prošlogodišnji model je jednostavno sazreo, postao kompletniji, prefinjeniji, utegnutiji. Još prethodne godine konstatovali smo da je sa S6 edge modelom, Samsung stvorio klasu za sebe a novim modelom, svoj put je dodatno popločao.

Iz moje lične perspektive, Samsung u aktuelnom trenutku nema dostojnog konkurenta kada je flagship segment u pitanju: po pitanju dizajna, kvaliteta izrade, daleko je od konkurencije. Što se hardverske postavke tiče, tu je sve u najvišem segmentu a svakako da raduju i softverska unapređenja korisničkog interfejsa koji deluje mnogo bolje od prethodnika. Ipak, istaći ću da još uvek nismo videli odgovor kompanija HTC i Huawei čije top modele očekujemo u narednih mesec dana. Ono što je sigurno, Apple-u će biti vraški teško da napravi bolji telefon od Samsung S7 edge modela jer su to jedini telefoni koji se prodaju u destinama miliona primeraka. Lično, sa nestrpljenjem očekujem da vidim taj odgovor, Apple pred sobom nikada nije imao težeg protivnika nego što je u ovom trenutku Galaxy S7 edge. Čestitke kompaniji Samsung, čini se da su u prethodnih godinu dana uradili zaista dobar posao, u prilog tome idu i informacije da S7 edge u pretprodaji "ide" mnogo bolje od svog prethodnika.

Toliko od nas za sada kada je Galaxy S7 smartfon u pitanju. Naravno, kao što ste navikli, očekujte u najskorije vreme i test na stranicama našeg sajta, kada ćete imati kompletnu i jasnu sliku o mogućnostima novog telefona po pitanju performansi, baterije, kamere, softvera i brojnih drugih parametara. Kao i uvek, najdetaljniji prikaz na domaćem vebu upravo možete pronaći na ovim stranicama.

Komentari

0 Dodaj komentar

Benchmark na MWC 2016: Najjači utisci sa sajma su...

Anketa: Samsung Galaxy S7 edge ili LG G5

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109