Greška

Došlo je do greške.

Benchmark GOTY 2011: Najbolje single player iskustvo

24.01.2012 11:36 | 0 Games
Benchmark GOTY 2011: Najbolje single player iskustvo

Proglasili smo najbolje igre po žanrovima, kao i onu koja je zasenila ostale u protekloj godini. Sada ćemo se pozabaviti onim koje su nam pružile najkvalitetnije single player iskutvo, kampanju ili režim za jednog igrača ako vam više odgovara. Suvišno je govoriti koliko je nezahvalno izdvojiti samo jednu pored gomile fantastičnih koje su obeležile proteklu godinu. Takođe, već predugačka lista kandidata je bez trunke razmišl

Milan Jović
 

Najbolje single player iskustvo po izboru Benchmark redakcije je:
 

The Elder Scrolls V: Skyrim (Opis)
 

Po količini sadržaja i replay vrednosti, Skyrim se slobodno može porediti sa MMO igrama. U pitanju je ubedljivo najveći, najkompleksniji i najbogatiji virtuelni svet koji ima da ponudi dovoljno sadržaja da u njemu provedete godine svog života, ali bukvalno i to baš onako kako želite.
 


 

Ako i to nije dovoljno, Skyrim je igra sa snažnom i perspektivnom osnovom za proširivanje u nedogled. Ovde pre svega mislimo na ogromnu, talentovanu mod zajednicu koja nam je već podarila neke fantastične novine koje su iskustvo učinile još lepšim, prijatnijim i bogatijim.
 

Najbolje single player iskustvo po izboru Benchmark zajednice je:
 

Portal 2 (Opis)


Portal 2 je jedinstvena igra koja nas je kontinualno bombardovala iznenađenjima, sarkastičnim humorom, uvrnutim lokacijama i brojnim inteligentno osmišljenim smicalicama. Igra koja jednostavnim portalima proširuje zakone fizike, dok igračima nameće novu logiku koja primorava mozak da radi nešto sa čime se ranije nije “zamlaćivao”.
 


 

Prosto je neverovatno kako jedna akciona igra iz prvog lica može biti zabavna, a da pritom usput ne ubijete (pa čak i ne sretnete) ni jednog živog stvora. Kada je humor u igrama u pitanju, Valve ostaje najbolji komičar igračke industrije koji nam je protekle godine podario jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Sa minimalnom prednošću u odnosu na Skyrim, Portal 2 odnosi ovu titulu.
 

Nominovani
 

Batman: Arkham City (Opis)


Ova igra je pravi primer kako treba da izgleda pravi nastavak jedne od najboljih akcionih igara i najbolje igre sa superherojem u glavnoj ulozi. Arkham City nam je na fenomenalan način dočarao kako izgleda biti u nezahvalnoj ulozi Mračnog Viteza.
 


 

Rocksteady je dobitnu formulu unapredio, obogatio i proširio u apsolutno svakom pogledu. Borba, šunjanje, gedžeti, sandbox svet, zagonetke i gomila fantastično oživljenih likova su stvari koje ovaj mračan i detaljan svet čine tako bogatim i atmosferičnim.
 

Call of Duty: Modern Warfare 3 (Opis)


Iako pucačina ima na pretek, pravo je čudo kako ni jedna ne uspeva ni da se približi kampanjama kakve nam godinama unazad donose CoD igre, iako je brojnim konkurentima upravo to prioritet. Ništa drugačiji nije ni poslednji nastavak koji i ovog puta izgleda kao da ga je režirao Majkl Bej.
 


 

Iako ne donosi ništa suštinski novo, Modern Warfare 3 je pravi skriptovani spektakl prenatrpan intenzivnom akcijom i gomilom fantastičnih skriptovanih momenata. Ovog puta solidna eksplozivna priča je globalni konflikt privela kraju i zaokružila trilogiju i sudbinu likova koji se kroz serijal provlače od prve Modern Warfare igre.
 

Dark Souls


Dark Souls je igra koju ćete obožavati svaki ljubitelje kvalitetne, izazovne survival horor akcije. Međutim, Dark Souls je pre svega odličan RPG smešten u verovatno najmračniji svet (u bukvalnom smislu) koji smo do sada videli, a u kome neprestano strepite od onoga što se krije iza sledećeg ugla.
 


 

U pitanju je igra koja ne prašta ni najmanje greške i kao takva pre svega je namenjena sadistički nastrojenim hard core igračima. Jedna od najsvetlijih strana ove mračne igre su borbe sa zastrašujućim džinovskim bossovima koji su neki od najboljih u igrama.
 

Dead Space 2 (Opis)


Dead Space 2 je igra koju istovremeno obožavamo i mrzimo iz istog razloga. Taj razlog je fantastična, mračna i neverovatno zastrašujuća horor atmosfera koja je na trenutke u opasnoj meri uticala na naše mentalno stanje (razlog zbog koje smo je mrzeli). Bez obzira na to što smo uvek mogli da namirišemo kada i odakle će iskočiti neka ružna karakondžula koju treba raskomadati, to nije uticalo na spuštanje krvnog pritiska i štrecanja ispred ekrana.
 


 

EA i Visceral Games su nam pružili još jedno putovanje koje nas je se sa Ishimura rudarskog broda preselilo u Speawl rudarsku metroplu na Saturnovom mesecu, čiju posadu je takođe zahvatilo ludilo i Nekromorf infekcija i ovog puta izazvani misterioznim Marker-om.
 

Deus Ex: Human Revolution (Opis)


Novi Deus Ex je bio jedna od najiščekivanijih igara u protekloj godini, pre svega jer pripada najboljem cyberpunk univerzumu koji je debitovao pre skoro punih 12 godina. Skoro savršen spoj akcije, šunjalice i RPG-a u kombinaciji sa odličnom pričom i fantastičnom atmosferom pružili su nam iskustvo kakvo smo priželjkivali, ali koje nekako nismo očekivali.
 


 

Kao i u originalu, spoj ljudi i mašina je i ovog puta iskorišćen kao potpora za fenomenalnu priču i RPG komponentu igre koja nam je omogućila da u velikoj meri definišemo željeni stil igranja. “Polu otvoren” svet podeljen na habove je odlično osmišljen i dizajniran tako da igraču pruži veliku slobodu u pristupu različitim situacijama. Pored odlične centralne priče, single player iskustvo je obogaćeno i interesantnim sporednim misijama koje su nam pružile još par sati kvalitetne zabave.
 

The Witcher 2: Assassins of Kings (Opis)


Rečima i slikama možemo samo da pokušamo da dočaramo koliko je The Witcher 2 impresivna i kompleksna igra. Kvalitetna, duboka i razgranta priča, zajedno sa brojnim upečatljivim likovima upletenim u politiku, laži i prevare su sve ono što nas je desetinama sati držalo ispred monitora, baš kao i želja da se istraži svaki kutak prelepog i raznolikog sveta.
 


 

Iako ima nezanemarljivih mana i propusta i nije u potpunosti ispunio fantazije fanova prve igre, The Witcher 2 će u narednim godinama biti težak domaći zadatak, ali i inspiracija brojnim Western RPG igrama koje dolaze.
 

Uncharted 3: Drakes’s Deception


Ako današnje igre možemo porediti sa filmovima, onda je Uncharted serijal pravi kandidat za komparaciju. Drakes Deception je pravi blockbuster igračke industrije, koji je taj “sinematik“ osećaj u igrama podigao na neverovatno visok nivo i podario nam interaktivnu avanturu prenatrpanu filmskom akcijom na nekim egzotičnim lokacijama koje na PS3 konzoli izgledaju apsolutno fantastično.
 


 

Naughty Dog je još jednom pokazao da je ubedljivo najbolji u pomeranju granica između filmova i video igara, ali i u pomeranju granica mogućnosti pola decenije starog PS3 hardvera.

Benchmark GOTY 2011: Sportske igre i igra godine

Benchmark GOTY 2011: Najbolji multiplayer

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409