Greška

Došlo je do greške.

Asus PB287Q - pristupačniji 4K TN monitor

14.06.2014 11:11 | 3 Multimedija

OSD

Glavni meni monitora poziva se pritiskom na drugo po redu dugme, ako monitor posmatramo spreda, sa desna na levo. Uključujući Power dugme, ukupno ih ima sedam - dva dugmeta skroz levo služe kao prečice ka opcijama koje vi programirate u podešavanjima, zatim dugme za izlazak iz podkategorije, dugme za ulazak i potrvrđivanje, i dva gore-dole dugmeta za navigaciju kroz opcije. Poslednjih četiri pomenutih dugmeta takođe parira i kao prečica za Quick Meni koji sadrži šest opcija - Menu, QuickFit, Input Select, Close i dve prečice koje ste odredili. Pun meni se sastoji iz osam kategorija - Splendid, Color, Image, Sound, PIP/PBP Setting, Input Select, System Setup i Shortcut.

Splendid kategorija nam je već uveliko poznata, i u njoj se nalaze predefinisani režimi slika. Ukupno ih ima osam i uključuju Scenery, Standard, Theater, Game, Night View, sRGB, Reading i Dark Mode. Color kategorija podrazumeva osnovna podešavanja slike kao što je menjanje nivoa svetline, kontrasta, saturacije, temperature boja (hladnije, toplije), ton kože i Smart View opciju za prilagođavanje prikaza pri različitim uglovima gledanja.
Unutar Image opcije moguće je menjati oštrinu, tu je Trace free opcija za smanjenje latentnosti piksela (smanjuje zamućivanje), promena odnosa stranica, Vivid Pixel opcija za pooštravanje slike i ASCR (uključivanje dinamičkog kontrasta). Sound sekcija nudi opcije povećavanje jačine zvuka, Mute opciju i promenu izvora zvuka.

PIB/PBP Settings je zapravo dosta interesantna kategorija. PIP predstavlja skraćenicu za Picture in Picture (slika u slici), a PBP znači Picture by Picture (slika pored slike). Mi smo konkretno povezali Nexus 10 tablet pomoću HDMI kabla i isprobali kako ova opcija funkcioniše i bili jako zadovoljni rezultatima. Kod PIP opcije možete menjati veličinu i poziciju prozora, a takođe tu je i Swap opcija koja direktno menja izbor između izvora, recimo DisplayPort u manjem prozoru, HDMI u ostatku i obrnuto. Picture by Picture podrazumeva prikaz dve slike iste veličine sa pravilnim odnosom strana, tačnije monitor je podeljen na dva dela, a obe opcije su jako korisne za MultiTasking.Šta se nalazi u Input Select opciji je logično - odabir jednog od tri izvora. System Setup kategorija sadrži razne opcije. Tu je Splendid Demo mode koji vrši demonstraciju jednog režima slike u odnosu na drugi, GamePlus koji "crta" nišane različitog tipa u sredini ekrana, ECO mode za uštedu energije... OSD setup za promenu transparentnosti i vremena gašenja menija, DisplayPort Stream opcija gde se bira između 1.1 i 1.2 standarda (1.2 je potreban za 4K@60Hz), promena jezika, zaključavanje tastera, informacije o izvoru, isključivanje svetla na Power indikatoru i na samom kraju zaključavanje Power tastera.Gizmo Moderators postova: 7216
--- link ---
fingon82 Član postova: 5687
Maznuli od Dell-a postolje
demios Član postova: 5000
aaaa...gde ima ovo da se kupi kod nas?

Šta je kontrast i zašto je bitan?

Dell UltraSharp 24 Ultra HD monitor - UP2414Q

10304
10305
10306
10307
10308
10309