Greška

Došlo je do greške.

ArtekLux je luksuzno PC kućište u malom pakovanju

19.12.2018 10:10 | 0 Hardver
ArtekLux je luksuzno PC kućište u malom pakovanju

ArtekLux je Mini-ITX kućište, dimenzija 308 x 210 x 210 mm, kreirano u potpunosti od najkvalitetnijeg inoksa i proizvod je ekipe sa Balkana.

U vreme kada kompanije i proizvođači najviše ulažu u kreiranje gejmerskih kućišta, mali tim iz Bosne i Hercegovine je došao na ideju da kreira luksuzno mini PC kućište koje je namenjeno običnim i profesionalnim korisnicima - ArtekLux.

ArtekLux je Mini-ITX kućište, dimenzija 308 x 210 x 210 mm, kreirano u potpunosti od najkvalitetnijeg inoksa (nerđajućeg čelika). Takođe, kućište je modularnog karaktera i ne koristi nijedan šraf za montiranje. Površinska obrada, koju kućište koristi, je plazma, a implementirani su i specijalni premazi kakve imamo kod današnjih mobilnih telefona.

artek2.jpg


Posebna pažnja u kreiranju kućišta posvećena je hlađenju. ArtekLux koristi specijalno hlađenje, koje povlači vazduh odozdo i izvlači nazad sistemom od 3 ventilatora postavljenim na optimalan način. Ovime preporučene komponente imaju odgovarajuću temperaturu za rad.

Kada su u pitanju dimenzije, tim koji je kreirao kućište nije želeo da ide na ekstremno minimiziranje već na veličinu koja će nuditi dobar kompromis između minijaturnosti i komfora za komponente koje su planirane za ugradnju. Tako je dobijena veličina kućišta koje zauzima prostor na stolu koliko jedna školska sveska!

Proizvodnja

Proizvodnja kućišta počinje sledećeg meseca u Kini, pripremom alata za proizvodnju koji je i najzahtevniji deo fabrikacije. Ovaj deo posla obavljaće renomirani proizvođač metalnih delova. Kućište se neće proizvoditi na klasičan način savijanjem limova, već dubokim izvlačenjem, što je postupak kojim je pravljen samo poslednji Mac Pro.

artek3.jpg


ArtekLux se u prodaji očekuje tokom aprila 2019. godine na tržištima Nemačke i Austrije, po ceni aktuelnih premijum kućišta - oko 250 dolara. Očekuje se manja količina modela koji će biti obezbeđeni za tržišta u regionu, po povoljnijoj ceni.

ArtekLux kućište je trenutno deo crowdfunding Indiegogo kampanje, a oni koji podrže kampanju mogu do ovog luksuznog mini PC modela doći i po ceni koja je niža za do 60 procenata.

Više detalja i specifikacija o kućištu možete pronaći na zvaničnom ArtekLux veb sajtu.

Izvor: ArtekLux

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: NZXT E850

Test: MS Pro PARAMOUNT gejming kućište (Video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209