Greška

Došlo je do greške.

Android aplikacije za vremensku prognozu

22.09.2013 20:30 | 613 Software/Web
Android aplikacije za vremensku prognozu

Kakvo nas vreme očekuje danas ili sutra? Verujemo da dosta ljudi želi da zna takav tip informacije, te se, znajući da im ova informacija na smartfonima jeste dostupna u svakom trenutku, nakon dve godine opet dotičemo ove teme. U međuvremenu su se pojavile svakakve zanimljive aplikacije za vaš Android smartfon koje se tiču vremenske prognoze, pa ovom prilikom izdvajamo neke od onih koje su se nama učinile interesantnim. Izbor je širok, a odluku ćete svakako zasnovati na količini informaciji koje pružaju, korisničkom interfejsu, ili dizajnu widgeta...

Android aplikacije za vremensku prognozu

Dragoljub Radovanović

Imati povratne informacije o trenutnoj temperaturi, vremenskim uslovima i prognozi u toku dana je svakako korisna stvar. Često se desi da upravo prema ovakvim detaljima baziramo šta ćemo da obučemo u tom trenutku, u koliko sati ćemo izaći napolje u zavisnosti od padavina ili jednostavno za koji dan ćemo planirati neku aktivnost na otvorenom. Vreme može biti često i jedna od tema razgovora - ako nemamo o čemu da pričamo, pričamo o vremenu. Odlična stvar je to što ne moramo više uključivati televizor kako bismo saznali koja je temperatura i kakvo će vreme biti danas, sutra ili tokom naredne nedelje. Sa našim smartfonima i stalnim pristupom internetu, otkrivanje ovakvih informacija je drastično olakšano.

Danas se bavimo aplikacijama za vremensku prognozu u okviru Android platforme. Kao što naslućujete, broj aplikacija koje možete naći na Google Play prodavnici je poveći i teško je odlučiti se koju koristiti. Svaka od njih je specifična na svoj način i nudi manje ili više informacija. Neke od njih imaju detaljnije informacije o vremenu, neke su manje detaljne. Pored trenutne temperature u njima možete saznati i vremenske uslove, pritisak, količinu padavina, kretanje oblaka, brzinu vetra, itd. Tu je svakako i vremenska prognoza za naredne dane. Većina ovih aplikacija takođe poseduje i svoj widget, koji postavljate na početni ekran kako bi ste imali brz pristup ovim informacijama. Da ne dužimo previše, pred vama se nalazi ukupno 14 aplikacija koje smo odabrali ovom prilikom...1Weather

Počinjemo sa jednom popularnom aplikacijom koja ima visoke ocene na Play Store-u. Interesantna stvar pri njenom pokretanju je da svaki put dobijate drugačiju činjenicu o vremenu, tako da možete nešto i da naučite. Lokaciju može dodati klikom u gornji levi ugao ekrana, ili prevući prstom sa leva na desno. Interfejs je sasvim zanimljiv. Informacije o vremenu su podeljene u šest kategorija smeštenih u dnu ekrana. Prva kategorija sadrži informacije o vremenu za današnji dan i ovde možete videti trenutnu temperaturu, minimalnu i maksimalnu, vremenske uslove, padavine, brzinu vetra, pritisak i UV indeks.

U sledećoj kategoriji nalazi se vremenska prognoza za svaki sat ili za naredne dane. U trećoj kategoriji imamo grafikon kretanja temperature tokom dana, zatim u četvrtoj šansu za padavine tokom nedelje. Peta kategorija uključuje kretanje oblake iznad Evrope i šesta daje informacije o izlasku i zalasku sunca i fazi meseca. Widgete možete postaviti u nekoliko veličina, koji imaju lep dizajn. Korisnički interfejs je sveukupno dosta privlačan, i sa ovom aplikacijom dobijate pregršt informacija, što svakako opravdava četiri ipo zvezdice na Google Play prodavnici.


Google Play Store link

 

 

6pack Član postova: 2768
Meni je legla 'Today Weather'

Umi Super
Altru Član postova: 1488
@Perodeformero
Problem je što i meni uglavnom tako radi, ali onda nekog dana kao danas potroši 10 posto za nekoliko sati...sad će verovatno neko vreme opet da radi ok... A to su najgori problemi kad se javljaju sporadično...u poslednja 3 sata je na 1 posto...
Perodeformero Član postova: 653
@Altru
Nije normalno, meni je za tri dana potrošila samo 1%, a radi refresh na 30min.Uradi reinstalaciju, pa proveri kako se ponaša.
Jericho Moderators postova: 7001
Okaci screenshot widget-a.
Altru Član postova: 1488
koristim weather m8 i sve mi se sviđa, ali već nekoliko puta sam uhvatio neki battery drain...danas sam recimo video da je prepodne potrošila 10 posto baterije...nerado bih prešao na nešto drugo, a ne sviđa mi se to sa baterijom, ima li tu pomoći? nameštena je da svakih sat vremena radi update podataka, najpre sam stavio da to radi samo na wifi a pre neki dan sam stavio da koristi i data protok...koristim inače njen widget na home screenu...iako me mrzi da sve ponovo nameštam jel postoji neka slična alternativa koja nema zabeležen baterry drain?

Nezvanično: Telenor 111 Meni Android aplikacija

Android aplikacije - srpski sport

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509