Greška

Došlo je do greške.

Android aplikacije - srpski sport

27.09.2013 14:52 | 0 Software/Web
Android aplikacije - srpski sport

Nakon što smo vam početkom prošle godine ponudili pregled sportskih Android aplikacija svetskih medija, vreme je da se pozabavimo situacijom na domaćem terenu. Da li svi relevantni srpski sportski sajtovi ili dnevni listovi i ostali mediji imaju svoje aplikacije i kakve su? Nalazite se na putu, a potrebne su vam sveže informacije iz sveta sporta; koje Android aplikacije instalirati za brzo saznavanje novih vesti? Odgovor na ovo nije nimalo jednostavan, jer stvari idu od sjaja do očaja (ili možda obrnuto). Moramo odmah da primetimo da je broj domaćih Android aplikacija koje se bave sportom, a da su pri tome kvalitetne i što je još važnije - ažurne, veoma mali

Android aplikacije - srpski sport

Goran Aničić

Na samom startu moramo da kažemo da je prilično iznenađujuće da jedina dva dnevna sportska lista u Srbiji - Sportski Žurnal i Sport, nemaju svoje Android aplikacije. Međutim, ako se zna da list Sport čak nema ni svoj web sajt, a da je web sajt Sportskog Žurnala tu više zato što "moraju" da ga imaju, onda ovo ni ne čudi. Istini za volju, ponuda Srpskih sportskih Android aplikacija je veoma mala, a možemo reći da zaista kvalitetnih ima svega nekoliko. Kada kažemo "kvalitetne", onda tu mislimo pre svega na same aplikacije i njihovu funkcionalnost, odnosno brzinu informisanja koja nam je ovde najvažnija.

Time koliko je ko objektivan, nećemo se u ovom tekstu baviti, niti je to naša tema. Takođe bismo istakli da uvek aktuelne informacije o sportu u Srbiji možete da pronađete i na aplikaciji sajtova B92, Večernje novosti ili Blic, ali to ipak nisu posebne Android aplikacije posvećene sportu, te ne mogu direktno ući u ovu kategoriju - ali ćemo ih se ipak dotaći.
 


Ako se malo zagledate u bilborde, možete videti reklame za Android aplikacije najrazličitijih organizacija, pa sve to govori o tome da se mobile danas shvata kao veoma važan deo poslovanja. Otud je još čudnije što je stanje po pitanju domaćih sportskih Android aplikacija prilično loše. Ako govorimo o ozbiljnim i kvalitetnim rešenjima, sve spada na dva imena - Mozzart Sport i Sportal. Naravno, Novak Đoković ne bio bio to što jeste da nije vodio računa i o ovom aspektu, te kao treću vrlo kvalitetnu Android aplikaciju izdvajamo onu posvećenu najboljem teniseru Srbije u istoriji i jednom od najboljih svetskih tenisera.

Četvrta i peta aplikacija koje su nam privukle pažnju su usko vezane za pojedine oblasti, ili klubove. Tako kao četvrtu izdvajamo Android aplikaciju sportske kladionice Balkan Bet za kladioničare. Fudbalski klub Partizan je jedini koji ima svoju zvaničnu Android aplikaciju te ćemo nju kao petu spomenuti u ovom tekstu. Napominjemo da i KK Partizan ima svoju Android aplikaciju ali je ona i dalje u beta verziji već duže vreme. Nažalost, ostali klubovi nemaju svoje zvanične aplikacije i mi im ovim putem upućujemo jednu veliku kritiku, jer nam nije jasno da se toliko zapostavlja mobile segment. Sigurni smo da ima veliki broj navijača koji bi želeli da i na ovaj način budu informisani.

 

Android aplikacije za vremensku prognozu

Obavezni set aplikacija za Android

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509