Zastupljenost Marshmallow platforme nastavlja da raste

Prošlog meseca je Marshmallow po prvi put prešao preko 10% tržišnog udela, a sada je Google objavio nove informacije koje navode da je Marshmallow sistem rasprostranjen na 13.3% uređaja, što je porast od 3.2% za svega mesec dana

Prošlog meseca je Marshmallow po prvi put prešao preko 10% tržišnog udela, a sada je Google objavio nove informacije koje navode da je Marshmallow sistem rasprostranjen na 13.3% uređaja, što je porast od 3.2% za svega mesec dana.
Nažalost, Marshmallow platforma i dalje nije blizu Lollipop i KitKat platformama po pitanju distribucije. Dve iteracije Lollipop-a zajedno imaju 35.1% tržišnog udela, dok KitKat ima 30.1%. Iako su brojevi ova dve verzije opali, nije dovoljno velika razlika, tako da bi Marshmallow bio najprostranjenija platforma, moraćemo verovatno da sačekamo barem još pola godine.
marsh.jpg
Još uvek postoje uređaji koji koriste stare Android platforme kao što su Jelly Bean, Ice Cream Sandwich, Gingerbread, ili čak Froyo. Froyo sistem je skoro pa izumreo, ali Gingerbread se i dalje nalazi na 1.9% Android tržišta, i Ice Cream Sandwitch sa svojih 1.7%, dok Jelly Bean platforma se nalazi sa svojih 17.8%, što je zapravo više i od Marshmallow platforme trenutno.
Izvor: GSM Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi