YouTube pokrenuo YouTube Heroes inicijativu

Moderisanje Youtube sajta je zahtevan posao, posebno imajući u vidu broj videa koji se otpremi svaki dan, broj komentara i svega ostalog.

Moderisanje Youtube sajta je zahtevan posao, posebno imajući u vidu broj videa koji se otpremi svaki dan, broj komentara i svega ostalog. Međutim, izgleda da je Youtube odlučio da prepusti taj posao zajednici pokretanjem onoga što oni nazivaju YouTube Heroes.
Kako navodi YouTube, “YouTube Heroes je globalna zajednica saradnika koja treba da pomogne da se stvori najbolje moguće Youtube iskustvo za svakoga. Heroes će označavati neprikladan sadržaj, dodavati naslove i titlove u video, i deliti njihovo znanje sa drugim korisnicima na Youtube forumu, usput otključavajući ekskluzivne koristi”.
Zvuči kao da Youtube privlači korisnike da budu moderatori, u suštini bez novčane nadoknade, iako će dobiti određene privilegije za tako nešto. Vlasnici kanala su zaduženi za politiku njihovog kanala i komentare, osim izuzetaka kao što su video fajlovi zaštičeni autorskim pravom gde nastupa Youtube. Uz učešće zajednice, moderacija bi trebalo da bude efikasnija.
Youtube uskoro postaje društvena mreža

Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi