YouTube napada Twitch servisom YouTube Live

Prema najnovijim izveštajima, Youtube bi ove godine trebalo da objavi servis za strimovanje video igara i esports takmičenja uživo, nazvan YouTube Live

Prema najnovijim izveštajima Youtube bi ove godine trebalo da objavi servis za strimovanje uživo video igara i esports takmičenja  nazvan YouTube Live. Google ovim želi da izazove Twitch koji je vodeća aplikacija u toj kategoriji. Iako je moguće da Google ovaj servis predstavi na svom Google I/O događaju u maju, mnogo je verovatnije da to ipak bude na gejmerskom E3 događaju u junu.
Prošle godine, Google je bio u pregovorima da kupi Twitch za milijardu dolara, ali su ih antimonopolski problemi primorali da odustanu. Imajući u vidu da se Amazon potom umešao i kupio Twitch za 970 miliona dolara, Google-ov odgovor je bio proizvodnja sopstvenog striming servisa. U tom cilju ova kompanija je unajmila 50 inženjera sa iskustvom u strimingu i sada je spremna da počne promovisanje esportsa na svom regularnom Youtube sajtu.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi