YouTube ima preko milijardu posetilaca, ali nije profitabilan

YouTube je doprineo svega šest odsto u Google-ovoj prodaji oglasa, što je veoma iznenađujuće kada se pogleda koliko je privlačan sadržaj koje donose Youtube klipovi.

YouTube ima čudan problem – sajt ima preko milijardu gledalaca, što ga čini jednim od najpopularnijih sajtova na webu. Međutim, ono što je interesantno, YouTube nastavlja da pokazuje tendenciju da ne može da ostvari profit za svog vlasnika, kompaniju Google. Wall Street Journal izveštava da osobe koje su poznate sa ovom temoem, tvrde da je kompaniji YouTube teško da ostvari profit i pored prihoda koji prevazilaze četiri milijarde dolara. YouTube je doprineo svega šest odsto u Google-ovoj prodaji oglasa, što je veoma iznenađujuće kada se pogleda koliko je privlačan sadržaj koje donose Youtube klipovi, kao i reklamni linkovi na njima. Kao neki od razloga za ove probleme, koje ima YouTube, navodi se činjenica da ljudi sajtu pristupaju preko deljenih linkova i prikačenih videa, a ne direktno preko YouTube stranice.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi