Yahoo planira novu mobilnu aplikaciju po uzoru na Cortanu, Siri i Google Now

Business Insider u svom izveštaju navodi da Yahoo želi da na tržištu nastupi sa mobilnim pretraživačem/personalnim asistentom koji je sličan Apple Siri, Google Now i Microsoft Cortana servisima.

Iako Yahoo zaostaje za drugim servisima u domenu pretrage, kompanija je spremna da se uključi u borbu na tržištu i bude konkurent Google-u i Microsoftu sa svojim novim, personalizovanim alatom za pretragu. Tokom objavljivanja finansijskog izveštaja ove nedelje, Marisa Mejer – CEO kompanije Yahoo, je otkrila da je kompanija veoma zainteresovana za pretragu u mobilnom sektoru.
Business Insider otkriva više o ovim planovima, a u svom izveštaju navodi da Yahoo želi da na tržištu nastupi sa mobilnim pretraživačem/personalnim asistentom koji je sličan Apple Siri, Google Now i Microsoft Cortana servisima. Ovaj proizvod/servis trenutno nosi kodni naziv Index i u pitanju je smartfon aplikacija. Prema navodima iz izveštaja, Mejer želi da Index bude glavni cilj Yahooa u narednom periodu, a ukoliko sve bude išlo po planu, pilot verzija aplikacije će biti spremna za drugo tromesečje ove godine.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi