Xiaomi nije zabrinut zbog pada prodaje telefona

Potpredsednik kompanije Huawei Hugo Bara rekao je za Rojters da pad prodaje telefona neće povrediti dugoročni rast profita kompanije

Xiaomi je postao poznat po razbijanju svih očekivanja kod prodaje telefona, kao i izradi pristupačnih telefona kojim preplavljuju tržište. Kompanija se u poslednje vreme proširila i izvan Kine na druga unosna tržišta a sada pokušava da se probije i na tržište SAD. Međutim prodaja telefona opada, ali Xiaomi tvrdi da nije previše zabrinut zbog toga.
Iako je Xiaomi stalno pokušavao da izbegne odgovor na temu pada prodaje, tržišne procene pokazuju da je u prvom tromesečju ove godine pad prodaje telefona kod ove kompanije iznosio 25 posto. Procenjuje se da su u drugom tromesečju isporuke manje za čak 38 posto u odnosu na isti period prošle godine. Izveštaji sugerišu da Xiaomi gubi prodaju u Kini, i to u korist kompanije Huawei.
Potpredsednik kompanije Xiaomi Hugo Bara rekao je za Rojters da pad prodaje telefona neće povrediti dugoročni rast profita kompanije, dodajući da bi oni mogli da prodaju i deset milijardi telefona i ne naprave profit”. On je u osnovi potvrdio da Xiaomi-jev ultimativni cilj da uspostavi stalne izvore prihoda.
Ovo su specifikacije i cena Xiaomi Mi 5c telefona
Izvor: Reuters

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi