Windows XP efekat polako jenjava

Windows XP je izgubio dosta na uticaju poslednjih meseci, a statistike sada pokazuju da je OS gotovo u potpunosti penzionisan i da Windows XP efekat polako prolazi.

Microsoft je u aprilu prestao sa podrškom za Windows XP, ali uprkos ovom kritičnom potezu, veliki broj korisnika je odbio da pređe na novi operativni sistem, tako da je preko 27 odsto računara širom sveta i dalje koristilo ovaj zastareli operativni sistem.
Međutim, Windows XP je izgubio dosta od svog uticaja poslednjih meseci, a statistike sada pokazuju da je OS gotovo u potpunosti penzionisan i da Windows XP efekat polako prolazi, iako tržišno učešće pokazuje drugačije. Analize kompanije Context pokazuju da je prodaja poslovnih računara u Zapadnoj Evropi opala, usled kolapsa tržišnog učešća Windowsa XP. Veliki broj preduzeća je već na novijim operativnim sistemima, kao što su Windows 7 i Windows 8, a svi čekaju Windows 10 naredne godine. Iako je PC prodaja trenutno ispod očekivanja, predviđa se da će situaciju spasiti Windows 10, koji donosi dosta poboljšanja na desktop.Izvor: SoftpediaSve najzanimljivije vesti u vezi sa kompanijom Microsoft, možete pogledati na Microsoft hub-u, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi