Windows Phone Cortana hakovana

Kako navodi WindowsBlogItalia, ovaj haker je uspeo da dobije pristup online bazi podataka u kojoj se nalaze odgovori koje Cortana nudi na definisan set pitanja korisnicima

Italijanski haker je izgleda uspeo da hakuje Cortanu i promeni odgovore koje ovaj lični asistent pruža korisnicima. Pre svega treba reći da je Cortana nedavno objavljena na novim tržištima a to su Nemačka, Italija, Francuska i Španija. Kako navodi WindowsBlogItalia, ovaj haker je uspeo da dobije pristup online bazi podataka u kojoj se nalaze odgovori koje Cortana nudi na definisan set pitanja korisnicima. On je zatim promenio ove odgovore na neke druge, mnogo ličnije. Uz ovo malo hakovanje Cortana je bila nameštena da odgovori i na pitanje “ko je najbolji tim za hakovanje”. Hakerska grupa OrangeSec nije pružila detalje o načinu na koji su provalili u online bazu podataka Cortane, ali nema sumnje da Microsoft istražuje čitav slučaj.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi