Windows ima standardno jak udeo u operativnim sistemima

Mnogi veruju da udeo Windows operativnih sistema ovih dana opada zbog onoga što se navodno zove neuspeh Windowsa 8, ali da li je zaista tako?

Mnogi veruju da udeo Windowsa ovih dana opada zbog onoga što se navodno zove neuspeh Windowsa 8, ali da li je zaista tako? Sudeći po podacima istraživačke kompanije Net Applications, ne bi se reklo da jeste. Windows je naravno i dalje vodeći operativni sistem, a prema podacima za avgust on sada u ukupnim brojevima učestvuje sa sjajnih 91,58 odsto tržišnog udela. Daleko iza njega je Mac OS X sa 6,74 odsto udela, dok je na trećem mestu Linux sa svega 1,67 odsto udela na tržištu operativnih sistema. Nema sumnje da će udeo Windows operativnih sistema još dugo držati primat, iako je usvajanje Windowsa 8 prilično slabo. Međutim, i takav, Microsoftov moderni operativni sistem kombinovano zauzima treće mesto sa 13 odsto udela iza Windowsa 7 koji ima 51 odsto i Windowsa XP koji ima 24 odsto. Podsetićemo vas da se ovog meseca čeka prva javna beta Windowsa 9.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi