WhatsApp za desktop se pojavio na webu

Korisnici WhatsApp servisa za razmenu poruka će iste sada moći da pišu i putem računara.

Korisnici WhatsApp servisa za razmenu poruka će iste sada moći da pišu i putem računara. Na žalost, još uvek nije ponuđena desktop aplikacija, kakvu ima (recimo) Viber, već će korisnici morati da odu na sajt web.whatsapp.com i da sa tog mesta nastave postojeću ili pokrenu novu prepisku. Korisnici mogu da povežu svoje mobilne aplikacije sa web servisom, ali ta mogućnost nije dostupna za one koji koriste iOS verziju programa. Ističe se da su problem “ograničenja Apple platforme.” Kao i kod mnogih sličnih servisa, poruke koje budu poslate i primljene putem weba će se pojaviti i na telefonu.
Ovo je prva velika promena koju je doneo WhatsApp od kada je kompaniju kupio Facebook za vrtoglavih 19 milijardi dolara. Ne možemo na najbolji način da razumemo ovaj spor razvoj, obzirom da su servisi kao što su Viber, Skype, iMessages podjednako uspešni i na mobilnim uređajima i na računarima, a pružaju i značajno veći broj mogućnosti, među kojima je pre svega video pozivanje. Takođe, spomenuta tri popularna servisa se skoro svakodnevno razvijaju, što se za WhatsApp ne može reći.
Izvor: Techradar

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi