WhatsApp uskoro dobija verifikaciju u dva koraka?

U najnovijoj beti WhatsApp servisa, otkrivena je serija fajlova u APK-u koja se odnosi na verifikaciju u dva koraka, ali tek treba da se vidi za šta će ovo biti korišćeno.

Postoji nekoliko popularnih servisa na netu koji zahtevaju verifikaciju (ili autentifikaciju) u dva koraka. Dobar primer su banke, koje često traže kucanje kodova za verifikaciju identiteta korisnika ili za onlajn kupovinu ili transfer sredstava drugim korisnicima. I neki onlajn servisi i aplikacije takođe koriste ovaj vid sigurnosnog logovanja, a njima bi se uskoro mogao pridružiti i WhatsApp.U najnovijoj beti WhatsApp servisa, otkrivena je serija fajlova u APK-u koja se odnosi na verifikaciju u dva koraka, ali tek treba da se vidi za šta će ovo biti korišćeno. S obzirom na to da WhatsApp zahteva kod kada se instalira po prvi put ili kada se aplikacija instalira na novom telefonu, spekuliše se da bi se verifikacija u dva koraka mogla koristiti za ovo. Međutim, kako trenuitni sistem funkcioniše dobro, nije poznato zašto bi WhatsApp ovo menjao.Moguće je da se ovo odnosi na momente kada je potrebno povratiti bekapovane razgovore, a WhatsApp želi da bude siguran da je korisnik i vlasnik telefona. U svakom slučaju, za sada se radi samo o glasinama koje treba uzeti sa rezervom dok se ne pojave zvanične informacije.Izvor: Ubergimo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi