Warcraft je najpopularniji film snimljen po igrama

Nije tajna da Warcraft film ne postiže veliki uspeh u SAD, ali je u Kini napunio bioskopske sale i borio se za prevlast sa filmom Star Wars: The Force Awakens

Nije tajna da Warcraft film ne postiže veliki uspeh u SAD, ali je u Kini napunio bioskopske sale i borio se za prevlast sa filmom Star Wars: The Force Awakens. Činjenica je da je prema najnovijim informacijama koje se tiču ostvarenih prihoda, Warcraft najuspešniji film svih vremena snimljen po igrama.
Do sada su izveštaji tvrdili da je film uspeo da zaradi čak 377 miliona dolara širom sveta, ali je najveći deo prihoda došao iz Kine. To je omogućilo filmu da zasedne na prvo mesto filmova snimljenih po igrama, jer je preskočio Prince of Persia koji je zaradio 336 miliona dolara.
Za snimanje ovog filma je potrošeno oko 160 miliona dolara, ali je potrebno da film zaradi više od 500 miliona dolara kako bi bio ostvaren profit. Naravno, toliko velika cifra je potrebna jer u početnu cenu nisu uračunati marketinški troškovi, niti to što naravno, kompletna cena ulaznice ne ide filmskom studiju.
Ubisoft potvrdio da sprema film baziran na Watch Dogs franšizi
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi