VR arkade bi mogle uskoro da stignu

Virtuelna realnost (VR) bi mogla da donese povratak video arkada iz osamdesetih godina prošlog veka, navodi Digitimes Research.

Virtuelna realnost bi mogla da donese povratak video arkada iz osamdesetih godina prošlog veka, navodi Digitimes Research. Proizvođači u PC lancu gledaju ka VR gejming tržištu kao osloncu za budući rast, jer će digitalni gejming postati jedna od glavnih primena VR uređaja. U svom izveštaju, Digitimes Research tvrdi da PC vendori veruju da bi poslovni model VR gejminga arkadnog tipa mogao da bude realizovan.
Obrazloženje je da bi operateri mogli da kupuju skupe VR arkadne gejming mašine kako bi omogućili korisnicima da iskuse VR gejming uz vrlo malo plaćanje za takvu vrstu iskustva. Navodi se da su pojedini izlagači već prikazali više mehanizmi platformi i VR gejming rešenja za arkadne mašine tokom Computex Taipei 2016 sajma.
Nvidia je već demonstrirala sposobnost da podrži multiplejer VR gejming, što će ubrzati kretanje VR gejminga ka MMO igrama, dodaje Digitimes Research. Desktop računari će ipak nastaviti da služe kao mejnstrim hardverski uređaji za VR igre u naredne dve godine.
Test: Oculus Rift i stanje u VR svetu
Izvor: Digitimes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi