Vertu prodat turskom milioneru

Sada je kompanija promenila vlasnika po treći put, a novi vlasnik je Hakan Uzan, turski milioner u egzilu koji je trenutno u potrazi za azilom u Francuskoj

Vertu je brend poznat po ručno izrađenim telefonima sa izuzetnim dizajnom i veoma visokim cenama. Sada je kompanija promenila vlasnika po treći put, a novi vlasnik je Hakan Uzan, turski milioner u egzilu koji je trenutno u potrazi za azilom u Francuskoj. Hakan Uzan je postao novi vlasnik kompanije Vertu nakon što je platio 50 miliona funti, odnosno 61 milion dolara prehtodnom vlasniku, kompaniji Godin Holdings.
Radi se o prilično kontroverznoj osobi ne samo zbog političkog delovanja već i zbog sudskih postupaka protiv kompanija Nokia i Motorola. Bivši vlasnik Godin Holdings prodao je Vertu nakon samo 18 meseci od akvizicije od prethodnog vlasnika EQT koji je platio Nokiji oko 175 miliona funti za Vertu. Vertu kompanija ne postiže baš zapažene rezultate na tržištu smartfona u poslednje vreme, pa ostaje da se vidi kako će im ići sa novim vlasnikom.
Vertu Constellation je luksuzni smartfon za globalne putnike
Izvor: BlogGSM
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi