Verizon kupuje Yahoo za pet milijardi dolara

Izvori upoznati sa situacijom poručili su za Recode i Bloomberg da je Verizon ponudio skoro pet milijardi dolara da preuzme Yahoo-ovo osnovno poslovanje

Američka telekomunikaciona kompanija Verizon prošle godine kupila je AOL (između ostalog i matičnu kompaniju sajta Engadget, koji tvrdi da je i nakon toga zadržao uredničku samostalnost). Sada se sprema slična stvar, jer je ova kompanija u završnim pregovorima oko kupovine Yahoo-a koja bi se završila do kraja godine.
Izvori upoznati sa situacijom poručili su za Recode i Bloomberg da je Verizon ponudio skoro pet milijardi dolara da preuzme Yahoo-ovo osnovno poslovanje i nekretnine koje ima u svom vlasništvu. Dogovor još uvek nije finalizovan, ali izvori poručuju da je blizu.
Za Yahoo bi ovo bio kraj dugog procesa. Kada je Marisa Mejer preuzela funkciju direktora 2012. godine, kompanijini osnovni servisi su se trudili da zadrže relevantnost. Mejerova je restruktuirala kompaniju i fokusirala se na mobilni razvoj, ali je uprkos svemu kompanija i dalje tražila kupca, što će se sada najverovatnije i dogoditi.
Ako se Mozilli ne svidi kupovina Yahoo-a, dobiće milijardu dolara
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi