Veliki email servisi pretrpeli ogroman hakerski napad

Ukoliko koristite neki od velikih email servisa kao što su Gmail, Yahoo Mail ili Hotmail, verovatno ćete razmotriti ažuriranje profila i lozinke

Ukoliko koristite neki od velikih email servisa kao što su Gmail, Yahoo Mail ili Hotmail, verovatno ćete razmotriti ažuriranje profila i lozinke, jer prema najnovijem izveštaju koji donosi Rojters, ove platforme su pretrpele velike hakerske napade i proboj podataka. Izveštaj Rojtersa je baziran na tvrdnjama bezbednosnog eksperta Aleksa Holdena koji je osnivač kompanije Hold Security.
Prodor u podatke je bio veliki i ukradena su korisnička imena i lozinke sa 57 miliona naloga ruskog email provajdera mail.ru, zajedno sa 40 miliona Yahoo Mail akreditivia, 33 Hotmail naloga i 24 milion Gmail naloga. Pored ovoga, ukradene su nemačke i kineske email adrese i korisnička imena i lozinke povezane sa zaposlenima u bankarskom sistemu SAD, proizvodnji i maloprodajnim kanalima.
Navodno, Hold Security je otkrio ovo kada je haker pokušao da proda informacije za manje od jednog dolara. Do sada je samo mail.ru poslao zvanično saopštenje u vezi čitavog slučaja.
Istraživači pronašli ozbiljan bezbednosni problem u Samsungovoj SmartThings platformi (video)
Izvor: Reuters

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi