Valve sprema promene za Steam Store

Jedna od ključnih izmena je algoritam za Steam preporuke, koji je kompanija sada detaljno opisala u najnovijoj blog objavi.

Ranije ove godine smo saznali da Valve sprema bitne izmene za Steam Store. Jedna od ključnih izmena je algoritam za Steam preporuke, koji je kompanija sada detaljno opisala u najnovijoj blog objavi.Za početak, Valve je podelio Steam korisnike u dve grupe – igrače i developere. Valve je odlučio da bude transparentniji i da implementira promene koje će odgovarati obema grupama, uz kvalitetniju povratnu informaciju.Jedna od novijih promena, koje su stigle u Steam, jeste Discovery ažuriranje. Ovo je manjim developerima pomoglo da se njihove igre primete, ali nije bilo od pomoći igračima koji su zainteresovani uglavnom za velike, AAA naslove. Rezultat ovoga je uključivanje “sekcije sa algoritmom”, koja izlistava razloge zbog kojih Store smatra da je neka igra zanimljiva određenom korisniku.Naredne blog objave, koje Valve planira, će biti bazirane na “loše igrače”, koji su zaoibilazili algoritme kako bi generisali zaradu za sebe. Finalna objava će se odnositi na Steam Direct i preporučenu naknadu, koju Valve planira da implementira.Izvor: KitGuru

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi