Uskoro ekstradicija Kima Dotkoma

Viši sud na Novom Zelandu presudio je da Kim Dotkom može da bude izručen SAD, ali da to neće biti po osnovu kršenja autorskih prava.

Viši sud na Novom Zelandu presudio je da Kim Dotkom može da bude izručen SAD, ali da to neće biti po osnovu kršenja autorskih prava. Nakon nekoliko meseci većanja, Marej Žilbert se složio sa stavom američke vlade da je ovo u osnovi slučaj prevare, i po tom osnovu će biti i izručen. Dotkom poručuje da će se boriti protiv ovoga. Nakon saslušanja o ekstradiciji sud je presudio da osnivač sajta Megaupload i njegove kolege mogu da budu izručeni SAD kako bi se suočili sa krivičnom prijavom protiv njih.
U presudi otkucanoj na 363 strane, sudija je poručio da ne postoji ekvivalent delu protiv kršenja autorskih prava na Novom Zelandu koji bi omogućio da Dotkom i njegove kolege budu izručene u SAD po osnovu sporazuma o izručenju. Iako su to bile najbolje moguće vesti za Dotkoma, to nije bilo sve. SAD želi suđenje po ukupno 13 tačaka, među kojima su i optužbe za prevaru, pranje novca i ostalo.
Viši sud je nakon dugog većanja ipak presudio da oni mogu biti izručeni jer ih traže iz zbog prevare. Ukratko, sada se očekuje da i tužilac i advokat odbrane iznesu svoje stavove pred apelacionim sudom , pa bi u zavisnosti od tog ishoda slučaj mogao da se preseli u ministarstvo pravde ili vrhovni sud.
Kim Dotkom: Apple sledeće godine kupuje holivudski studio
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi