Uber mora da napusti Italiju

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa "nelojalnoj konkurenciji"

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija. Uber mora prestati da promoviše svoje servise i obustaviti sve poslove u zemlji u roku od deset dana, osim ukoliko nije voljan da plati 10.600 dolara kazne za svaki dan nakon tog grejs perioda.
Uber danas vredi više desetina milijardi dolara, iako su u 2016. godini poslovali slabije. Uberova situacija u Italiji predstavlja zapravo isti problem sa kojim se obično suočavaju i u drugim zemljama. Kompanija se i u Francuskoj i u Velikoj Britaniji suočavala sa velikim problemima.
Činjenica je da ovo nije prva sudska bitka izgubljena u evropskoj zemlji, a pre nekoliko dana sud u Milanu je zabranio i kompanijinu UberPop aplikaciju. Uber je poručio da je šokiran odlukom i da će se žaliti.
Samsung plaća Huawei-u zbog povrede patenata
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi