U toku je Samsungova kulturna inovacija

Početkom godine, u martu mesecu, Samsung je poručio da želi da se otarasi korporativnih stega i ponovo se oseća kao mlada, startup kompanija u trendu

Početkom godine, u martu, Samsung je poručio da želi da se otarasi korporativnih stega i ponovo se oseća kao mlada, startup kompanija u trendu. Pokretač “kulturne inovacije” je potpredsednik kompanije Li Jae-Jong, a on je naročito spreman da odbaci krutu kulturu upravljanja konglomeratom kako bi promovisao horizontalnu komunikaciju i povećanje efikasnosti rada.
U prvoj fazi, Samsung će sprovesti sveobuhvatnu rekonstrukciju radnih mesta, pojednostavljivanjem sedam radnih pozicija u četiri. Takođe će biti dodat korejski sufiks nim kod svakog zaposleno,g bez obzira na njihov naziv posla, kako bi promovisao horizontalnu komunikaciju. Sufiks nim se dodaje sa imenima ili pozicijama kao izraz učtivosti i poštovanja. Postojeći poslovi kao što je menadžer, asistent menadžera i lider, biće zamenjeni sa četiri nivoa na osnovu kompetencije posla zaposlenog. Promena se neće primenjivati na pozicije rukovodioca kompanije.
Samsung će takođe promeniti i svoje postojeće brifinge i kulturu sastanaka preporukom zaposlenima da drže sastanke koji traju manje od sat vremena, kao i preporukom da im prisustvuje samo apsolutno neophodno osoblje. Zaposleni neće morati da ostaju na poslu samo zato što je njihov šef još uvek tu, a od ovog leta će im biti dozvoljeno da na radno mesto nose kratke pantalone.
Samsung: Prestajemo sa proširavanjem tržišnog udela, okrećemo fokus ka profitu
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi