Twitterov App Graph prikuplja informacije o svim aplikacijama koje koristite

Na svom blogu, Twitter je najavio App Graph, kompanijin način otkrivanja koje aplikacije korisnik ima na svom telefonu

Twitter aplikacija će uskoro početi da skuplja informacije sa vašeg početnog ekrana, kako bi otkrila informacije o drugim aplikacijama koje koristite. Na svom blogu, Twitter je najavio App Graph, kompanijin način otkrivanja koje aplikacije korisnik ima na svom telefonu. Twitter neće gledati u korisnikove poruke ili pratiti njegovu aktivnost; on samo želi da zna koje aplikacije se nalaze na vašem telefonu. Razlog ovoga, prema rečima Twittera, jeste oglašavanje i reklamiranje. Što više podataka imaju na raspolaganjum, bolja im je reklamna mreža.
Kako App Graph uči o aplikacijama koje koristite, informacije se koriste za bazu podataka koja je povezana sa prikazivanjem reklama. Ove reklame mogu biti i ciljane, pa tako korisnici koji imaju određena interesovanja neće videti reklame drugih korisnika sa različitim interesovanjima. Twitter ističe i da će ove informacije davati bolje sugestije koga treba pratiti na ovoj mreži. App Graph informacije šalje automatski i podrazumevano. Korisnici kojima se ne sviđa ovakav način deljenja informacija mogu pratiti Twitterova uputstva kako da onemoguće App Graph.Izvor: SlashGear

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi