Twitter razvija funkciju prikaza najbitnijih dnevnih vesti

Funkcija obaveštavanja o najbitnijim dnevnim vestim (breking news) trenutno se testira kod određenog broja Twitter korisnika.

Twitter korisnici, koji se oslanjaju na društvene mreže kao izvor vesti, uskoro bi mogli imati još jedan način saznavanje najnovijih informacija i vesti koje su obeležile određeni dan. Funkcija obaveštavanja o najbitnijim dnevnim vestim (breking news) trenutno se testira kod određenog broja Twitter korisnika.Mnogi korisnici su po prvi put iskusili ovu vrstu vesti sa obaveštenjem o incidentu na trgu u Nemačkoj, koji se desio u ponedeljak. Kada korisnik klikne na obaveštenje o vestima, Twitter automastski usmerava ka “Moment” servisu za određenu temu. Potom se korisnicima sugeriše da pritisnu obaveštenje za više informacija.Twitter je već neko vreme veliki izvor vesti, s obzirom na to da je servis baziran na temeljima ranog izveštavanja o događajima. Ipak, kako se na mreži često pojavljuje sadržaj koji je netačan ili lažne vesti, Twitter će morati da kreira način verifikovanja legitimnosti sadržaja koje deli pomoću obaveštenja.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi